Tarih: 12.11.2016 15:01

?İşadamları yatırım konusunda cesaretli olmalı..!!?

Facebook Twitter Linked-in

Keşanlı İşadamı Aydın İstek, dün yaptığı açıklamada, dövizdeki artışın sektöre yansımalarını değerlendirirken; Türkiye ekonomisinin üzerinde bazı güçler tarafından oyunların oynandığını belirterek, “Her işadamı daha cesaretli ve daha fazla yatırımda bulunarak, devletimize ve ülkemize sahip çıkmalıyız.” dedi.

“İnşaat sektörü Türkiye genelinde olduğu gibi son 1 yılda yavaşladı”

Döviz kurlarındaki fiyat artışlarının inşaat sektörünün yanı sıra, birçok sektörü de yakından ilgilendirdiğini hatırlatarak, sözlerine başlayan İstek, “Fiyat artışları, her sektörü rahatsız ediyor. Çünkü bu durum yatırım yapmayı da, engelliyor. Dövizin artmaması ve ekonominin normal seviyede devam etmesi yatırım yapacak kitlelerin daha güvenli bir ortamda düşünebilmesini artırır. Bundan ötürü de, inşaat sektörü Türkiye genelinde olduğu gibi son 1 yılda yavaşladı. Ancak, hükümet gerekli adımları atarak, konut kredilerinde indirimlere gidildi. Bu da, az da olsa sektörün rahatlamasına neden oldu.” dedi.

“Darbe girişimi nedeniyle, Türkiye’de çok büyük bir ekonomik sarsıntı yaşandı”

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi ve terör olaylarını hatırlatarak, sözlerine devam eden Aydın İstek, şunları söyledi: “Darbe girişimi nedeniyle, Türkiye’de çok büyük bir ekonomik sarsıntı yaşandı. FETÖ, PKK, Suriye, Irak gibi konuların hepsi üst üste gelince ekonominin seyrinde bir yavaşlama ve olumsuz bir durum gerçekleşti.”

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni sığınacak bir liman olmaktan çıkarmak istiyorlar”

Aydın İstek, sözlerine şöyle devam etti: “Dövizin artması ve ekonominin rahatsız bir durumda olması, ülkenin menfaatine değildir. Dış güçlerin istediği oyunları daha çabuk faaliyete geçirebilmesi için yapmış olduğu bir faaliyettir. Bunun yanı sıra; terör örgütleri de boş durmuyor ve haince planlarını uygulayarak, her yerde bombaları patlatıyor. Bunların amacı; ülkedeki ekonomiyi istikrarsız ve güvensiz hale getirmektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni sığınacak bir liman olmaktan çıkarmak istiyorlar.”

“Çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza hız kesemden devam etmemiz lazım”

Açıklamasına, “Belli güçlerle, ülkemiz arasında ekonomik bir savaşta yaşanıyor.” diyerek, devam eden

İstek, şunları söyledi: “Bunun önüne geçebilmek içinde, biz işadamlarının üzerlerine düşen büyük görevler vardır. İşadamları olarak, kendi kabuğumuza çekilirsek, küçülmeler meydana gelecektir. Küçülme yaşandığında, işsizlik oranları artacak ve cirolarda da, belli bir düşüş yaşanacaktır. Bu da, devlete daha az vergi ödenmesi anlamında geliyor. Ülkemiz bizim verdiğimiz vergilerle ayakta duruyor ve çalışanına da, ona göre bir ödeme yapıyor. Devlet sıkıntı yaşarsa, memurda yaşar. Kimse maaşını alamazsa ciddi bir kaos yaşanır. Böyle bir sürece bizi sürüklemek için çalışan güçler var. Ancak, bu tür durumlarda her işadamının cesaretli olup, daha fazla yatırımda bulunarak, devletimize ve ülkemize sahip çıkmalıyız. Ekonomiye değer katmaya devam edeceğiz. Ekonomik bahaneleri öne sürüp; kendi kabuğumuza çekilirsek ve küçülmeye gidersek, o zaman ülkemizde zarar görür. Zarar görmemesi adına çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza hız kesemden devam etmemiz lazım. Bu ülkenin çalışkan ve üreten insanlara ihtiyacı var.”

“Hep birlikte ülkemize sahip çıkacağız”

15 Temmuz darbe girişiminden sonraki süreçte; MHP, CHP ve AK Parti liderleri bir araya gelerek, birlik mesajları verdiğini belirten Aydın İstek, şöyle devam etti: “Bu birlik mesajı ülke açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bugün Türk askeri sınır ötesinde bulunuyor ve bunu da, kendi ülkemizin güvenliği için yapıldığına inanıyorum.
Dolayısıyla, bizlerde üzerimize düşen görevleri yapmalıyız. Bu çerçevede; yatırımla, istihdamla ve çalışan sayımızı artırmamız gerekiyor. Bu günler kol kola girilmesi gerekiyor. Hep birlikte ülkemize sahip çıkacağız.”

“Yeni yılla birlikte ülkemiz sıkıntılı süreci geride bırakacaktır”

Türkiye’de birçok sektörde ekonomik anlamda dar boğaz yaşandığını aktaran İstek, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz, şirket olarak, yatırımlar yaparak çalışan sayımızı artırma gayreti içerisindeyiz. Diğer sektörlerde bulunan arkadaşlarımızın da aynı şekilde devam etmesini diliyorum. Her sektörde olduğu gibi bizimde inşaat sektöründe kayıplarımız ve ciro düşüşlerimiz var. Ama mücadeleyi bırakmayacağız. Konutlar üretmeye devam edeceğiz ve daha güzellerini yapmaya çalışacağız. Yeni yılla birlikte ülkemiz sıkıntılı süreci geride bırakacaktır.  İnşaat sektöründeki düşüşü önümüzdeki yıl tamamlayacağımızı düşünüyorum. Sektör olarak umutluyuz ve bundan sonraki çalışmalar daha güzel olacaktır.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —