• BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2435,17% -0,13
  • Ç. ALTIN

    3936,91% -1,02

İpsala’ya modern gümrük kapısı yapılacak..!!

İpsala 4.08.2017 15:15:19 0
İpsala’ya modern gümrük kapısı yapılacak..!!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci önceki gün, İpsala’ya gelerek, belediye, AK Parti İlçe Teşkilatı ve gümrük kapısına ziyaretlerde bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci önceki gün, İpsala’ya gelerek, belediye, AK Parti İlçe Teşkilatı ve gümrük kapısına ziyaretlerde bulundu.

Saat 15.00 sıralarında başlayan ziyarette, Bakan Tüfenkci, Edirne Valisi Günay Özdemir, İpsala Kaymakam Vekili ve Keşan Kaymakamı Nuri Özder, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, AK Parti İlçe Başkanı Turan Girgin, belediye çalışanları ve partililer tarafından karşılandı.

İPSALA BELEDİYESİ ZİYARETİ…

Bülent Tüfenkci ilk olarak, İpsala Belediyesi’ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Mehmet Kerman’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kerman, İpsala’da yapılan yeni pazaryeri ve yol çalışmalarının yanı sıra; belediyenin yaptığı diğer çalışmalar hakkında bakan Tüfenkci’ye bilgi verdi.

Bülent Tüfenkci de, çalışmalardan ötürü Kerman’a teşekkür etti. Daha sonra bakan Bülent Tüfenkci’ye İpsala pirinci verildi.

Tüfenkci ve beraberindeki heyet daha sonra AK Parti İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.

AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATI ZİYARETİ…

Bakan Bülent Tüfenkci, AK Parti İlçe Teşkilatı ziyaretinde partililer karşılandı.

Ziyarette ilk olarak söz alan İlçe Başkanı Girgin, şunları söyledi: “Bakanımızın ziyaretinden ötürü son derece mutluyuz. Bakanımızın ilçemizle ilgili çok güzel sürprizleri var. Kongrelerin olduğu bu süreçte, bizleri onurlandırdığı için teşekkür ediyorum.”

Kerman: “Bakanımız, çiftçi dostudur”

Daha sonra söz alan Kerman’da şunları söyledi: “Bakanımızın İpsala’yla ilgili vereceği müjdeler, bölge açısından çığır açacaktır. Bakanımız aynı zamanda çiftçi dostudur. Çeltik üreticilerinin daha fazla para kazanması için lisanslı depoculuğun talimatlarını verdiler. İlk defa geçen yıl Edirne’de İl Başkanımızla talepte bulunmuştuk. Lisanslı depoculuğun belgesi bizlere verildi. Bu işler normal şartlarda aylarca, yıllarca sürmesine rağmen, bizim lisanslı depoculuğu almamız 1 gün gibi kısa bir sürede netleşti. Bundan ötürü de, bakanımıza teşekkür ederiz.”

Mehmet Kerman’ın ardından İl Başkanı İlyas Akmeşe söz aldı.

Akmeşe: “Hükümet, Trakya’ya gereken önemi veriyor”

İpsala’ya yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sözlerine başlayan Akmeşe, şunları söyledi: “Tekirdağ’da, bölge toplantısı yaparak, Trakya’nın tarımının nasıl geliştirilebileceği yönünde bilgi alışverişi yapıldı. Bakanımız, gümrüklerde kuyrukların ve biraz problemlerin olduğunu dile getirerek, yerinde görmek amacıyla ziyaretlerde bulundu. Bakanımızla tüm gümrük kapılarını ziyaret edecek. Hükümet, Trakya’ya gereken önemi vermektedir. Ancak, biz partimize ne yazık ki, gereken desteği veremiyoruz. Türkiye ortalamasını hiçbir zaman yakalayamadık. Türkiye ortalaması yüzde 50 ama biz, yüzde 30 seviyelerindeyiz. Bizlerin daha fazla çalışması lazım. Daha çok insanın elini sıkmamız gerekiyor. Önümüzdeki günlerde kongre sürecine gideceğiz ve yeni arkadaşlarımızı aramıza katacağız. Kongre sürecinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Daha sonra Bülent Tüfenkci söz aldı.

Tüfenkci: “Türkiye 2016 yılında yüzde 2,9 oranında

büyüyerek, 2017 yılına çok güçlü şekilde girdi”

Türkiye’nin bir yandan terör örgütleriyle mücadele ederken, bir yandan da, ekonomiyi büyütmek için çalıştıklarını ifade eden Tüfenkci şunları söyledi: “Hükümetimiz; DHKP-C, FETÖ, PKK, DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadele ediyor. Onların inlerine girerek, gerekli mücadele veriliyor. Diğer yandan ise, halkımızın refah düzeyini ve mutluluğunu artırmaya, Türkiye ekonomisini büyütmeye çalışıyoruz. 2016 yılında, Türkiye’nin başına gelen hain darbe girişimden sonra, yurtdışındaki lobi faaliyetlerinin arttığını görmekteyiz. Ancak, her şeye rağmen Türkiye 2016 yılında yüzde 2,9 oranında büyüyerek, 2017 yılına çok güçlü şekilde girdi.”

“İşsizlikte ve enflasyonda, tek

haneli rakamları göreceğiz”

Türkiye’nin büyümeye devam edeceğinin altını çizerek, sözlerine devam eden Bülent Tüfenkci“Çok fazla çalışmalıyız ve üretmeliyiz. Daha fazla üretim yaparak, daha fazla satmalıyız. Biz, her yıl Türkiye olarak, 1 milyon gencimize iş bulmak zorundayız. Bundan ötürü de, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ‘durmak yok, yola devam’ diyoruz. Ekonomik veriler, son 2017 yılı itibariyle iyileşmeye başladı. İnşallah, 2017 yılı sonunda hem işsizlikte hem de enflasyon da, tek haneli rakamları görmüş olacağız.” şeklinde konuştu.

“Lisanslı depoculuğun temelini atacağız”

İpsala’nın hem sınır hem de tarım bölgesi olduğunu hatırlatarak, sözlerine devam eden Tüfenkci, şöyle konuştu: “İpsala bölgesinde, çeltik ürünü çok önemlidir. Biz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımızla birlikte çalışan 2 bakanız. Onlar üretimi planlıyor, biz ticaretini planlıyoruz. Belediye başkanımızın da, dediği gibi burada da, lisanslı depoculuğun temelini atarak, hayata geçireceğiz. Lisanlı depoculukta, çeltik ürününün sağlıklı şekilde depolanmasıyla birlikte ürün kaybı ortadan kalkmış oluyor. Depoya getirilen ürünün kira bedelini köylü vatandaşımız ödemiyor. Devlet olarak, biz ödüyoruz.”

“Sınır ticaretiyle, bölgemizi kalkındıracağız”

Bülent Tüfenkci, sözlerine şöyle devam etti: “İpsala bölgesinde hem sınır kapısını hem de yollarını yeniliyoruz. Yolların yenilenmesiyle birlikte İpsala farklı bir kimliğe kavuşacaktır. İpsala Gümrük Kapısı’nı modern hale getireceğiz. Projeler çiziliyor ve ihaleye çıkması için gerekli talimatı vermiştim. İhaleyi alan firmada belli oldu. Firma yetkilileri, 4 aylık süre içerisinde çalışmaları bitireceklerini ifade ediyorlar. 2018 yılının başında, temel atacağız. Sınır ticaretiyle de, bölgemizi kalkındıracağız.”

Ercan: “Üretici, enflasyon karşısında eziliyor”

Toplantıda, daha sonra söz alan üretici Ali Ercan, üreticilerin yaşadığı sorunları dile getirerek, şunları söyledi: “Üretici şuanda, enflasyon karşısında eziliyor. Verimimiz iyi ancak, fiyatta umduğumuzu bulamadık. Hükümetimizin bu konuda, biraz daha hassas olmasını istiyoruz.”

Tüfenkci: “Üreticimizi sadece tüccarın insafına bırakmayacağız”

Bakan Tüfenkci de, şunları söyledi: “Biz, üreticimiz için gerekenleri yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Üreticimizi sadece tüccarın insafına bırakmayacağız. 2018 yılından sonra lisanslı depoculuğu yaygınlaştıracağız ve ürünlerimizi borsa da, işlem yapar konuma getireceğiz. Ayrıca, bu depolara, ürününüzü koyduğunuzda kredi kullanmak istediğiniz takdirde, bunun yüzde 50 faizini devlet olarak biz karşılaşacağız.”

Bülent Tüfenkci’ye, İlçe Başkanı Turan Girgin tarafından pirinç hediye edildi.

İPSALA GÜMRÜK KAPISI…

Bülent Tüfenkci ve beraberindeki heyet daha sonra İpsala Gümrük Kapısı’nı ziyaret etti.

Tüfenkci, Gümrük Kapısı’nda, giriş ve çıkış yapan vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, yaşanan herhangi bir sorunlarının olup olmadığını konusunda, görüş alışverişinde bulundu.

Vatandaşlar, Bakan Bülent Tüfenkci’ye, gümrük kapısının genişletilmesi gerektiğini belirtti. Bakan Tüfenkci’de gerekeni yapacaklarını kaydetti.

Bakan Bülent Tüfenkci, daha sonra basın mensuplarına, gümrük kapısında yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

“Modern bir kapı yapacağız”

İpsala Gümrük Kapısı’nda yerinde bir inceleme yaptıklarını belirten Tüfenkci, şunları söyledi: “Kapımızda, herhangi bir sıkıntımız varsa, yerinde görüp, onu giderme adına neler yapılabileceği hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Özellikle yaz mevsiminde, gurbetçilerimizin girişlerinden ötürü bir tıkanıklık olup-olmadığını inceledik. İpsala sınır kapımızı yeniden yapacağız. Bununla ilgili proje ihalesi yapıldı ve 2018 yılında çalışmalar başlayacaktır. Siz ne kadar modern bir kapı yaparsanız yapın, Yunanistan tarafı da, aynı modernlikte ya da aynı giriş-çıkışa sahip kapıyı oluşturması lazım. Biz, ihracatımızı artırmak ve insanların giriş-çıkışlarını rahatlamak için çalışacağız. Özellikle küçük otomobil girişlerinde bir sıkıntı olmadığını, TIR girişlerinde Yunan tarafından kaynaklanan bir sorun olduğunu ifade ediyorlar. Bizde bunu nasıl rahatlatabiliriz onun üzerinde çalışıyoruz. Yunan tarafıyla da görüşüyoruz. Özellikle ihracatçılarımızın ürünlerinin hızlı bir şekilde teslim edilmesini istiyoruz. Biliyorsunuz ki bu kapılarda ekstra beklemek ciddi bir maliyet bindiriyor ve ticareti biraz daha küçültüyor. Biz ticareti büyütmek, maliyetleri düşürmek istiyoruz. Bugün İpsala’da bunu yerinde inceledik.”

“2017’nin Temmuz ayında 51 bin 81 adet taşıtın giriş yaptı”

İpsala Sınır Kapısı’ndan 2017’nin Temmuz ayında 51 bin 81 adet taşıtın yurda giriş yaptığını belirten Bakan Tüfenkci,  sözlerini şöyle tamamladı: “Geçen yılın aynı ayına göre 6 bin 131 araç fazlalığı oluşmuş. Biz bu kapının tek durak anlayışı içerisinde yeniden yapılması için adımımızı attık. İnanıyorum ki, bu araç giriş sayıları da çok daha fazla artacaktır.”

(Deniz ÇİL-Fevzi Can DİREK Gündemsaros)

 

 


Taner Ünel, Avusturalya Doğumlu ilk İbriktepeli Oldu

4 Ayda 5 Bin 200 Kaçak Yakalandı

Çiğ Süt Prim Desteği ile 1. Dönem Buzağı Desteği Ödemelerine Başlandı

Köprü İçin Geri Sayım Başladı.

Sevgili,"Temel Amacımız İpsala'mızdır."

Kerman,"Bizi İzlemeye Devam Edin"

Çiftçilere Anket Çalışması Yapıldı.

Çeltikte Su Durumunu Ele Aldılar.

Vatandaşlara KADES Uygulaması Tanıtıldı

İpsala’da “Minik Eller, Büyük Hayaller” Projesi Hayata Geçirildi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na Ziyaret

Kipi Sınır Kapısı İyileştirilecek

Bayram Coşkusuna Yağmur Engeli…

İpsala’yı Çocuklar Yönetti.

İpsala'da Teknonet Hizmete Girdi.

Jandarmadan ruhsatsız tabanca ve tüfek operasyonu

Köprü, Yerel Yönetimler Çalıştayına Katıldı.

İl Genelde Komisyonlar Tamam

Cumhuriyet 104.Yaşında.

Çeltik Üreticileri Birliği İşe Hızlı Başladı.

Tokatlı, Uzunköprü ve Lalapaşa'da Bilim Söyleşilerine Katıldı.

İl Genel’e Kadın Başkan!

CHP’de Hesaplaşma Zamanı

DSİ’den Edirne’de 21 Yıl Hesabı

Doğayı ve Hayvanları Koruyalım.

Sevgili’den Motorsiklet Fuarı Temennisi

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanlığına Hüseyin Bakan Seçildi.

Silahla Vurulan Kişi Hayatını Kaybetti.

İpsala Köprüsünde Proje Tamam

İpsala Çikolatası Büyük İlgi Gördü

Yükleniyor

DSİ’den Edirne’de 21 Yıl Hesabı

Tercan'a, Çirkin Saldırı!

Edirne’ye Bayramda 300 Bin Araç Giriş Yaptı.

Meralar Gübreleniyor.

Balkan Şehitleri Törenlerle Anıldı.

"‘Edirne’ye Bir Başka Sevdalıyız"

Edirne’nin Nüfusu Arttı

MEM’de 2. Yarı Yıl Buluşması

İpsala Çikolataları Görücüye Çıktı.

İpsala’da Yılsonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.

AKÇEŞME KÖYÜ MUHTAR ADAYI CENGİZ ENGİN AZALARINI TANITTI

Bu Acıya Yürek Dayanmaz

Cengiz Engin Akçeşme Köyü Muhtarlığına Aday Oldu

Keşan’da Sayısaldan 3 milyon 289 bin TL kazandı

Yorçu’nun 2.imza günü, 10 Ocak’ta Keşan’da Düzenlenecek.

CHP’de Keşan’ın Belediye Başkan Adayı Özcan Oldu.

Sonay Can’dan 2. kitap:

Keşan’da Dekoratif El Sanatları Ahşap Boyama Süsleme Kursu Yoğun İlgi Görüyor

Geçmiş Olsun Eyüp Abi..

Doğum Gününü Kutladığı Akşamın Sabahı Ölü Bulundu

Sigara Ve Tütün Ürünlerinde Yeni Dönem Başlıyor!

SSK'lı Anneler İçin Yarı Zamanlı Çalışma Ve Tam Maaş Fırsatı

Edirne Tarımın Başkenti Olduğunu Gösterdi

Partilerde Liste Çalışmaları Başladı.

B Sınıfı Ehliyetlileri Sevindiren Haber…

Şiddetli fırtına uyarısı

İşte AK Parti’nin ilçe Belediye Başkan Adayları

Türkiye Nüfusu 85 Milyon 372 Bini Geçti

Bu Gece Miraç Kandili

Unutmayacağız!

İpsalaspor Play-Off’ta

YENİ KARPUZLU ŞAHA KALKTI

İl Turnuvasında Dereceye Girdiler.

Mega Genç İle İpsala Yenişemedi.

Galibiyette Rol Oynadı

İpsalaspor Ve Keşan İdmanyurdu Hazırlık Maçı Oynadı

İpsala Spor Salonu Onarılacak, Stada 250 Kişilik Tribün Yapılacak

İpsala Şehir Stadına Tribün Yapılacak, Salonun Zemini Yenilenecek.

İpsala’da Voleybol Turnuvası Düzenlenecek.

İpsala Spor B Grubunda Mücadele Edecek.

Gazeteci Yavaşer Haklı Bulundu.

Başkan Özlem Becan’a Teşekkür Plaketi

Tahsisli Makam Aracı Geri İstenen Becan’ın “Emektar” Paylaşımı…

TYBB Edirne Şubesi'nin 4.Gazetecilik-Vefa Ödülleri Uzunköprü’de Sahipleri İle Buluştu

CHP'li Başkan Yardımcısına Açılan Dava Sonuçlandı

Trakya Gazeteciler Derneği’nden Gazeteci Yavaşer’e Destek

TGD'den Kınama

Sabriye Cemboluk Uzunköprü’den sonra Enez’de de okurlarıyla buluştu

Erçetin, Uzunköprü’de “Yalan”ı Söyledi.

Dualarımız Meslektaşımız İçin

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16