Tarih: 12.02.2020 11:50

İpsala’ya Kurulacak TIR Parkı İçin Komisyon Kuruldu.

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Belediyesi’ne ait Yaykın mevki olarak bilinen bölgedeki çeltik arazisine 100.000 m2’lik otopark alanı yapılması için TOBB’a bağlı Umat A.Ş.’ye kiralanması konusu Belediye Meclisi’nde görüşüldü.

Özellikle yaz aylarında gümrük yolu üzerinde yaşanan yoğunluğun giderilmesi ve inşaatı devam eden yeni gümrük sahasıyla 2023 yılında bitmesi planlanan Çanakkale Boğazı Köprüsü’nün yaratacağı ek gümrük trafiğini çözmek amacıyla gündeme alınan konuda Belediye Başkanlığı Makamına gerekli işlemlerin ve pazarlıkların yürütülmesi hususunda yetki talep edildi.

AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin yetkilendirme itirazı ve talebi üzerine Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal’ın da uygun görmesiyle işlemlerin yarım kalmaması adına gerekli yetki başkanlık makamına, yapılacak pazarlıklar ise mecliste temsil edilen her partiden birer üyenin oluşturacağı 3 kişilik komisyona devredildi. Belediye Başkanı Ünsal’ın başkanlık edeceği komisyonda AK Parti’den Ogün Kurt, CHP’den ise Gürel Kale yer alacak. Haber Merkezi-Yeni Gazete




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —