Tarih: 27.11.2017 10:31

İpsala’ya Hızlı Tren Geliyor!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın plan aşamasındaki YHT projeleri arasında Konya-Çanakkale-İpsala Yüksek Hızlı Tren projesi de yer alıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın plan aşamasındaki YHT projeleri  arasında Konya-Çanakkale-İpsala Yüksek Hızlı Tren projesi de yer alıyor.
Konya -Çanakkale- İpsala hızlı tren hattının güzergahı ise;  Konya-Afyon-Kütahya-Balıkesir-Çanakkale-İpsala Sınır Kapısı olarak belirtiliyor.
Hattın devreye girmesiyle İzmir-Ankara hattına Afyon’da entegrasyonu ile İzmir-Konya hızlı tren hattı, Konya-Kütahya hızlı tren hattı ve Kütahya-Balıkesir hızlı tren hattı açılmış olacaktır. Ayrıca Kütahya-Eskişehir bağlantısı ile Balıkesir-Ankara hızlı tren hattı açılmış olacaktır.(2023’te ihale, 2035’de tamamlanması hedefleniyor.)
Yani kısacası İpsala Sınır Kapısı’ndan öncelikle Çanakkale ve İzmir’e, bağlantılı olarak ise başkent Ankara’ya demiryolu ile ulaşım sağlanmış olacak. Böylelikle İpsala’nın hem bölgesel, hem yurt genelinde hem de uluslararası anlamda jeopolitik önemi artmış olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —