Tarih: 09.08.2019 09:12

“İpsala’nın Köyleri Allah’a, Emanet…”

Facebook Twitter Linked-in

CHP İpsala İl Genel Meclis Üyesi İsmail Aliş;“İpsala’nın Köyleri Allah’a, Emanet…” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İpsala İl Genel Meclis Üyesi İsmail Aliş, İpsala’nın 19 Köyünün 12 köyünde yangın vanasının bulunmadığını olanlarında bazılarının arızalı olduğunu Köylerimizin bir yangın anında Allah’a emanet olduğunu söyledi.

Edirne İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantılarını değerlendiren İl Genel Meclis üyesi Aliş şöyle konuştu: “İl Genel Meclisimizin Ağustos ayı toplantılarını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdik. Toplantılarımızda Komisyonlarımızda köylerimiz ve bölgemizle ilgili yaptığı araştırmalarda ilginç bilgilere sahip olduk. Benimde Başkan Yardımcısı olduğum Su Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetler Komisyonunun yaptığı araştırmaya göre Edirne merkez ve İlçelerinin köylerinin çoğunluğunda Yangın vanalarının olmadığı olanlarının da bazılarının çalışmadığını tesbit ettik. Komisyon raporumuza göre; İlçemizin 19 Köyünden 7 Köyümüzde yangın vanası bulunurken, 12 köyümüzde yangın vanası bulunmamaktadır. Bu da Allah korusun köylerimizde bir yangın anında ilçe merkezi veya yangın vanası bulunan köylerden su alınması zaman kaybına yol açarak yangınların daha büyük hasar vermesine mal ve can kayıplarına sebep olabilir. Bunun için biran önce bu vanalar kimin sorumluluğunda ise yapılmalı vatandaşlarımız huzur içinde hayatlarını sürdürmelidir.”

 Aliş Edirne Merkez ilçe ve ilçe köylerinin yangın vanası durumlarını şöyle açıkladı: Edirne Merkez İlçe 37 Köyün hepsinde yangın vanası var, Havsa: 22 Köyün 3’ünde yangın vanası var, 19 Köyünde yangın vanası yok. Enez: 19 Köyün 3’ünde yangın vanası var, 16 köyde yangın vanası yok. Süloğlu: 10 köyün 1’inde yangın vanası var 9 köyde yangın vanası yok. Meriç: 21 Köyün 8’inde yangın vanası var, 13 Köyde yangın vanası yok. Keşan: 45 Köyün 20 köyde yangın vanası var, 25 Köyde yangın vanası yok. Uzunköprü: 53 Köyün 5’inde yangın vanası var, 48 köyünde yangın vanası yok. Lalapaşa: 27 Köyün 20’sinde yangın vanası var, 7 köyde yangın vanası yok.

 AYÇİÇEĞİNDE KÖSE HASTALIĞI ARAŞTIRILDI

 İl Genel meclis Üyesi İsmail Aliş, Ayçiçeğinde son yıllarda sıkça görülen köse hastalığının Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından araştırıldığını bu hastalığın büyük ürün kaybına sebep olduğunu fakat bu sene hastalığın İpsala, Keşan, Enez bölgesinde yok denilecek kadar az olduğunu, Uzunköprü, Edirne bölgelerinde sık görüldüğünün tesbit edildiğini sözlerine ekledi. Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —