Tarih: 20.03.2017 11:36

İpsala?da Jeotermal Kaynak ve Doğal Mineralli Su Aranacak

Facebook Twitter Linked-in

 İpsala Belediyesi tarafından Jeotermal Kaynak ve Doğal Mineralli Su arama ruhsatı alındı. İpsala Kaymakamlık makamında yapılan açıklamada konuşan İpsala Kaymakamı Ali Uysal, 18 Mart Deniz Zaferinin 102 yıldönümünü kutlayarak ve şehitleri rahmetle anarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: “İlçemizde Belediyemizin talebi doğrultusunda Edirne Valiliğimiz İl Özel İdaresinden alınan Jeotermal Kaynak ve Doğal Mineralli Su arama ruhsatı ile ilçemizde termal aramalarına başlanacaktır. Büyük ihtimal bölgemizde Termal su çıkacaktır, çünkü ilçemizin hemen karşısında sınırın diğer yanında Yunanistan’da Termal Kaplıca tesisleri olması bu ihtimali daha da yükseltiyor. İlçemizde Termal su bulunursa ilçemizin kaderi değişecek ve yeni bir sayfa açılacaktır. İlçemize ve bölge halkımıza hayırlı uğurlu olsun.”

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ise yaptığı konuşmada, İpsala’da 44 Bin Dekar alanda 3 yıl müddetiyle Jeotermal Kaynak ve Doğal Mineralli Su arama ruhsatı aldıklarını söyledi.

Başkan Kerman ilçenin gelişimi için neler yaparızı düşünürken, ilçenin hemen karşısında Yunanistan’da termal su yataklarının olması nedeniyle böyle bir çalışma başlattıklarını ve şuana kadar olumlu bulguların olduğunu kaydederek şunları söyledi: “ İller Bankası aracılığıyla İstanbul’dan gelen Jeoloji mühendisleri ilçemizde tetkik yaparak kaplıca sularını araştırıldı. Daha sonra Ankara’dan gelen yetkililer ilçemizde kaplıca suyu olabilecek yerler tespit edildi. Belediye olarak Edirne Valiliği İl Özel İdaresine başvuruda bulunduk bölgemizde Jeotermal Kaynak ve Doğal Mineralli Su arama ruhsatı alabilmek için ve Valiliğimiz tarafından uygun bulunarak 3 yıllığına belirlenen toplam 14 noktada ruhsat verildi. En kısa zamanda İller Bankası aracılığıyla Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü ekiplerine önümüzdeki günlerde Jeotermal Kaynak ve Doğal Mineralli Su arama işlemlerine başlatacağız.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —