Tarih: 05.10.2020 09:01

İpsala’da İstihdam Seferberliği Projesi Geliştiriliyor

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, İpsala’da gündemin birinci maddesini oluşturan işsizlik sorununa çözüm bulmak için istihdam çalışmalarına hız verdi.

İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, İpsala’da İstihdam Seferberliği Projesi kapsamında İlçemizde faaliyet gösteren tekstil fabrikalarına personel sağlanmasını planlamak üzere paydaşlar ile toplantı gerçekleştirdi.

İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör başkanlığındaki toplantıya; İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, Esetçe Belediye Başkanı Cemal Deniz, Yeni Karpuzlu Belediye Başkan V. Naim Kırmızılı, İşkur Keşan Şube Müdürü Mehmet Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sayın Recep Kolcu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür V. Birsen Kötülüketmez, Petek Tekstil Firma Müdürü Ümit Tosun, İmteks Firma Müdürü İbrahim Şentürk katıldı.

Toplantıda İpsala Merkezde, Esetçe Beldemizde ve Yeni Karpuzlu Beldemizde ve uygun olan köylerde İş-Kur desteğiyle Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce tekstil sektöründe istihdama yönelik dikiş kursları açılması kararı alındı.
Ayrıca, kursların ilk etapta toplam 130 kursiyerlik kontenjan ile başlaması, 18-45 yaş arası okuma yazma bilen herkesin bu kurslara katılım sağlayabileceği konusunda fikir birliği sağlandı. Proje ile ilgili detayların önümüzdeki süreçte kamuoyuna duyurulması, planlama ve çalışma takvimi oluşturulması kararlaştırıldı. Haber Merkezi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —