Tarih: 21.06.2019 09:14

İpsala’da Bazı Okullara Beyaz Bayrak Verildi.

Facebook Twitter Linked-in

2018-2019 eğitim öğretim yılında Beyaz Bayrak Sertifikası almaya hak kazanan okulların Müdürlerine Beyaz Bayrak, Sertifika ve Pirinç Levhaları İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar, tarafından verildi.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla 2006 yılında Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü imzalanmış, protokol ile yeterli eğitimi almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amaçlanmıştır.

Ayrıca, ülkemiz genelinde tüm okullarımızda uygulanmakta olan Beslenme Dostu Okullar Projesi kapsamında Bakanlığımıza bağlı okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama konularında teşvik edilmesi, bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul ortamı ve öğrenci sağlığının geliştirilmesi amaçlanmıştır.

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ile İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde yapılan çalışmalar sonucunda 2018-2019 eğitim öğretim yılında Beyaz Bayrak Sertifikası alan okullarımıza 89 okul daha eklendi.

2018-2019 eğitim öğretim yılında Beyaz Bayrak Sertifikası almaya hak kazanan okullarımıza Beyaz Bayrak, Sertifika ve Pirinç Levhaları 31 Mayıs 2019 Cuma günü düzenlenen törenle verildi.

Devecihan Kültür Merkezinde düzenlen törene İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Önder Arpacı, İl Sağlık Müdürü Dr. Sayın Ali Cengiz Kalkan, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Sayın Selma Heves Yılmaz, Müdürlüğümüz ile İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve okul yöneticileri katıldı.

Tören Süheyl Ünver Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan el yıkama farkındalık gösterimi ardından "Beyaz Bayrak" alan okullarımızın yöneticilerine Beyaz Bayrak, Sertifika ve Pirinç Levhalarının verilmesinin ardından sona erdi.

BAYRAKLARI ASLANTATAR TESLİM ETTİ.

2018-2019 eğitim öğretim yılında Beyaz Bayrak Sertifikası almaya hak kazanan okulların Müdürlerine Beyaz Bayrak, Sertifika ve Pirinç Levhaları İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar, tarafından verildi.
Beyaz Bayrak Sertifikası almaya hak kazanan okulları tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —