Tarih: 28.09.2022 09:06

İpsala’da “Aktif Yaşlanma ”Eğitimi Veriliyor.

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Toplum Sağlığı Merkezi 65 yaş üstü kişilere “Fiziksel Aktivite Farkındalık Etkinliği” düzenledi..

İpsala Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, ”Aktif Yaşlanma” süreci, yaşlıların günlük yaşamlarında sosyal, ekonomik, kültürel aktivitelere katılımlarını esas alır. Bu dönemin istenilen yönde olmasını toplumdaki ekonomik, sosyal, çevresel, bireysel, davranışsal, sosyal koşullar belirlemektedir.

2021 yılı TÜİK verilerine göre Edirne, %15.8 yaşlı nüfusu ile ülkemizin yaş ortalaması en yüksek 9. ili olmuştur. Yaşlı nüfus oranının artması, yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık çalışmalarının önemini arttırmıştır. Böylece Dünya Sağlık Örgütü tarafından tüm dünyada 1 Ekim “Dünya Yaşlılar Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu yıl düzenlenecek olan etkinlikler için “Fiziksel Aktivite” tema olarak belirlenmiştir.

Bu kapsamda Hacıköy Sağlık Evi’ne başvuran 65 yaş ve üstü kişilere yönelik Ebe Hikmet Baykara Coşdu tarafından “Fiziksel Aktivite Farkındalık Etkinliği” düzenlenmiş ve danışanlara yönelik “Temel Fiziksel Aktivite Eğitimi” verilmiştir. “Aktif Yaşlanma” için haftada en az 3 gün yarım saatlik fiziksel aktivite yapmayı unutmayın ”denildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —