Tarih: 29.03.2019 12:08

İpsala Seçime Hazır..

Facebook Twitter Linked-in

31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde Edirne'de 312 bin 218 seçmen bin 76 sandıkta oy kullanacak.

31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde Edirne'de 312 bin 218 seçmen bin 76 sandıkta oy kullanacak.

 

İl ve ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarların oylanacağı seçimde bin 76 sandık kurulacak.

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonrası yapılacak ilk yerel seçimlerde, Edirneliler il, ilçe ve belde başkanlıkları, belediye meclis üyeliği ile il genel meclisi üyelikleri ve muhtarlar için oy kullanacak.

 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre, Edirne'de 312 bin 218 kayıtlı seçmen bulunuyor. 2014’te yapılan yerel seçimlerden bu yana, Edirne'deki seçmen sayısı 9 bin 640 arttı.

 

Edirne'deki kurulacak sandık sayısı ise bir önceki seçime göre azaldı.

 İpsala’da 21 bin 876 seçmen 80 sandıkta oy kullanacak

31 Mart Pazar günü sabah saat 08.00’de başlayacak oy verme işleminde İpsalalı seçmenler Belediye Başkanını belirlemek için kurulacak 21 sandıkta oylarını kullanacaklar.

Toplam 6 bin 77 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde İpsalalılar 5 yıl boyunca ilçeye hizmet edecek Belediye Başkanını belirleyecekler.

Seçimlerde;  Saadet Partisi adayı Tahsin Yüzer, Bağımsız Türkiye Partisi adayı İbrahim Yıldız, Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Mehmet Kerman, Milliyetçi Hareket Partisi adayı İsmet Görgülü ve Millet İttifakı İYİ Parti adayı Abdullah Naci Ünsal, Belediye Başkanlığı için vatandaşların oylarına talip olurken, İpsala’ya bağlı Esetçe Beldesinde; Saadet Partisi adayı Faruk Yalçınkaya, Cumhuriyet Halk Partisi adayı İbrahim Örs,  Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Cemal Deniz ve Yenikarpuzlu Beldesi’nde de Saadet Partisi Adayı Eyyüb Semih Sevinç, Cumhuriyet Halk Partisi adayı Tevfik Şahinbaş ile Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Ufuk Atalay, Belediye Başkanı olabilmek için yarışacak adaylar arasında yer aldılar.

Pazar günü yapılacak seçimlerde İpsala İlçe Merkezinde kurulacak 21 sandıkta 6 bin 77 seçmen oylarını kullanacak. İpsala’ya bağlı Esetce Beldesinde de bin 714 seçmen 6 sandıkta oy verme işlemi gerçekleştirirken Yenikarpuzlu Beldesindeki 2 bin 405 seçmen kurulacak 8 sandıkta oylarını kullanacaklar.

İpsala Merkez belde ve köylerinde yaşayan toplam 21 bin 876 seçmen 80 sandıkta kullanacakları oylarla önümüzdeki 5 yıl süresince görev yapacak Belediye Başkanlarını, Belediye Meclis Üyelerini, İl Genel Meclisi Üyelerini ve Köy ve mahalle muhtarlarını belirleyecekler. (Alpay Ercan –Yeni Gazete)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —