Tarih: 07.07.2021 15:46

İpsala OSB Bu Yıl Tüzel Kişilik Kazanacak

Facebook Twitter Linked-in

Edirne’de bugün hizmete açılan Necmi İğe Evi Etnografya Müzesi açılışına katılarak konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İpsala OSB’nin kuruluş işlemlerini hızlıca tamamlayıp, bu yıl içinde tüzel kişilik kazandıracaklarını duyurdu.

Necmi İğe Evi Etnografya Müzesi açılışına katılım sağlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açılış konuşması yaptı. Konuşmasında yaptıkları yatırımlara da yer veren Bakan Varank, bir müjde vermek istediğini söyleyerek, “ Buradan müjdesini vermek isterim ki İpsala OSB’nin kuruluş işlemlerini hızlıca tamamlayıp bu OSB’mize bu yıl içinde tüzel kişilik kazandıracağız” dedi.

Gelecek sene yani 2022 yılında Uzunköprü ve Keşan Organize Sanayi Bölgelerinin alt yapı projeleri için ihaleye çıkmayı hedeflediklerini dile getiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank; “Ayrıca, teklif edilir edilmez Uzunköprü ve Keşan Gıda İhtisas OSB’lerimizi de yatırım programına sunup desteklenmesini sağlayacağız. 2022 yılında bu OSB’lerin altyapı projeleri için ihaleye çıkmayı hedefliyoruz. İlimizdeki bir diğer önemli altyapı projemiz de Trakya Teknoloji Geliştirme bölgemiz” diye konuştu.

“Edirne nitelikli insan kaynağı noktasında da iyi bir konumda bulunuyor”

KOSGEB, TÜBİTAK ve Trakya Kalkınma Ajansımız aracılığıyla bugüne kadar 2 bin 250 projeye 140 Milyon Liraya yakın destek sağladıklarını da vurgulayan Bakan Varank; “Bugüne kadar 7 buçuk Milyon Lira yatırım yaptığımız Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB)’de 64 firmamız bulunuyor. 80 Milyon Liraya ulaşan cirosuyla TGB’miz de il ekonomisine muazzam bir katkı sunuyor. Sanayi altyapısına yaptığımız yatırımların yanında, işletmelerimize de üretim ve ihracatlarını artıracak önemli destekler sağlıyoruz. KOSGEB, TÜBİTAK ve Trakya Kalkınma Ajansımız aracılığıyla bugüne kadar 2 bin 250 projeye 140 Milyon Liraya yakın destek sağladık. Özel sektör yatırımlarını artırmak üzere 2012’den bu yana 2,8 Milyar Lira yatırım öngörüsü olan 164 projeye yatırım teşvik belgesi düzenledik.  Bildiğiniz üzere Edirne nitelikli insan kaynağı noktasında da iyi bir konumda bulunuyor” açıklamasını yaptı. Damla GÖÇ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —