Tarih: 25.07.2018 16:54

İpsala MYO Adalet Programı İlk Öğrencilerini Bekliyor

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni açılan Hukuk Bölümüne bağlı Adalet programı için öğrenci kabul süreci başlıyor.

İpsala Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni açılan Hukuk Bölümüne bağlı Adalet programı için öğrenci kabul süreci başlıyor.

7-14 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılacak tercihlerden önce adaylara ön bilgi vermek amacıyla hazırlanan 2018 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Klavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı.

Klavuzda, program kodu 109490179 ile yer alan İpsala Meslek Yüksekokulu Adalet Programına 50 kişilik kontenjan verildi. TYT (Temel Yeterlilik Testi) puanına göre öğrenci alacak olan program için iki kişilik de okul birincisi kontenjanı ayrıldı.

Tercihlerin sadece internet üzerinden yapılacağını hatırlatan ÖSYM, tercih bildirim işlemi tamamlandıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerde değişiklik yapılabileceğini belirterek tercih bilgilerinin mutlaka kontrol edilmesi ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünün alınarak saklanması uyarısında bulundu.

Adalet programını tercih edecek adaylar, ülkemizin köklü ve kaliteli üniversitelerinden biri olan Trakya Üniversitesinin, hukuk bilimleri alanında ilk ve tek bölümü olan programda, İstanbul’a yakın mesafede ve Avrupa Birliği’nin yanı başında uluslararası yolların birleştiği noktada yer alan İpsala’da öğretim görerek geleceğe hazırlanma imkanı bulacaklar.

Ayrıca KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) tarafından Yüksekokulun yanı başında inşa edilerek hizmete hazır hale getirilen 320 kişilik Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu da, bu yıl (2018-2019 eğitim öğretim döneminde) kapılarını açıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —