Tarih: 10.03.2017 09:22

İpsala Ali Kuşçu Uzay Evine Kavuşuyor.

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Anadolu Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaklığıyla “Evrenin Sınırlarına Yolculuk” adıyla hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansınca kabul edilen proje kapsamında İpsala Ali Kuşçu Uzay Evinin açılışının nisan ayı içerisinde yapılması planlanıyor.

Okul Müdürü ve Proje Koordinatörü Erdem Mısırlı; Projenin hayata geçirilmesinde bize sonsuz destek veren Trakya Kalkınma Ajansı Genel sekreterimiz Mahmut Şahin’e, İpsala Kaymakamı Ali Uysal’a, önceki İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir’e, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman’a,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin’e, İpsala meslek Yüksek Okulu Makine Mühendisi Emrah Aydın’a, İpsala Belediyesi Makine Mühendisi Mehmet Cengiz ile proje ekibimizde bulunan öğretmenlerimiz Evren Tezcan, Gökhan Koç v, Hakkı Can Karakaş ve Ali Acar başta olmak üzere geleceğimize yapılan bu yatırımda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunduğunu söyledi.

 Ayrıca “İpsala İmam Hatip okullarıyla Atatürk Orta Okulunun bulunduğu bahçeye kurulacak olan İpsala Ali Kuşçu Uzay Evi(Planetaryum) ile günesin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsü özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe seklindeki tavana yansıtılacaktır. Böylece Planetaryumda öğrenciler ve bilime meraklı kişiler kendilerinin uzayın bir parçası olduğu bilincini edinerek zaman zaman yapılan atölye çalışmaları ile pozitif bilimleri daha kolay ve kalıcı olarak kavrayabileceklerdir.” dedi.

Bu proje ile basta İpsala’da ve çevresinde okuyan öğrenciler olmak üzere çevremizde bilime ilgi duyan kişilere, İpsala’ya ziyarete gelen kişilere " Uzay ve Bilim" konusunda yaşantı kazandırmak, özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin teknolojiyi olumlu yönde kullanarak bilimsel veriler elde etmelerini sağlamak; araştırma ve fark etme bilinci geliştirmek, yaparak yasayarak öğrenme ortamı oluşturmak, evrene ait gerçekleri eğlenceli bir ortamda sunmak, astronomiye görsellik kazandırmak ve geniş kitlelere, özellikle çocuk ve gençlere ulaştırmak, istenmektedir.

Bu çalışmalar sonucu öğrencileri ilçemize bağlayacak, onların gelişimine katkı sağlayacak bir merkez kazandırılacak bunun sonucunda ilçemizin en önemli problemlerinden biri olan "Eğitim Göçü"nün engellenmesi sağlanacaktır. Öğrencilerimizin hayalleri doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz İpsala Ali Kuşçu Uzay Evimiz tüm okulların ziyaretine açık olacak olup bugünü geleceğe yaklaştıracaktır. 35 kişilik izleme kapasitesine sahip planetaryumun 6 metre çapındaki sabit kubbesinde çocuklar, gökyüzünün gizemli dünyasını keşfedecekler. Planetaryum yıl içindeki önemli gök olayları sırasında, diğer okullardan öğrencileri de ağırlayacak etkinliklere ev sahipliği yapacaktır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —