• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

İlk Ders Zilini Uysal, Çaldı.

İpsala 20.09.2017 16:26:10 0
İlk Ders Zilini Uysal, Çaldı.

İpsala’da okul öncesi 442,İlkokul 1037,Ortaokul 1196 ve lise 320 olmak üzere toplam 2995 öğrenci ders başı yaptı.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü İlçemiz de çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi. 

Törenlere saat 09.30´da Atatürk Anıtı´na İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin önderliğinde çelenk konulması ile başlandı. Bir dakikalık Saygı Duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı söylenerek  Türk Bayrağı göndere çekildikten sonra Atatürk Anıtı önündeki tören sona erdi.

Daha sonra saat 10.30´da Serhat İlkokulu Müdürlüğündeki törene geçildi. Buradaki törene İpsala Kaymakamı Ali Uysal, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin, Şube Müdürü Serkan Palabıyık, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğrenciler ve veliler katıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin günün anlam ve önemini belirten konuşmasında;

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin, konuşmasında önemli mesajlar verdi;

"Yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı içinde, sizleri selamlıyorum.

Yeni bir eğitim öğretim yılına başladığımız bu günde okulumuza yeni kayıt olan öğrencilerimize, aramıza yeni katılan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hoş geldiniz diyor; yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.

Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, kalkınmayı, çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmiş toplumlardır. Bunu başaramayan toplumların kaderi ise geri kalmışlığın kalın çizgileri içinde kalmak olmuştur.

Gelişen toplumumuzda ilçemiz okullarında benimsediğimiz okul anlayışı deneysel yaklaşıma öncelik vererek, öğrencinin kendi kendine yetebilen ve projesini gerçekleştirebilen bir birey olmasını sağlamak; kültürel ve bilimsel faaliyetler sayesinde, teorik bilgilerle gerçek hayat arasında bir bağ kurarak analitik düşünce tarzını benimseyebilen öğrenciler yetiştirmeyi amaç edinmektir.

Başöğretmen Atatürk´ün ; "Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" diye hitap ettiği Değerli meslektaşlarım;

Büyük önderimizin bize yüklediği gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu çok büyük bir güvenin ifadesidir. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmek olmalıdır. Bu amaç ve ihtiyaçlar doğrultusunda müfredatları geliştirme, yenileme ve güncelleme çabaları 2005’ten bu yana devam ederek 2017-2018 eğitim-öğretim yılında farklı bir boyut kazanmış; 51 müfredat programı kapsamlı bir yenileme çalışması şeklinde gerçekleşmiştir.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan sosyokültürel, bilimsel ve teknolojik gelişmeler, öğrencilerin gelecekte toplumun üretken üyeleri olarak sahip olmaları gereken vasıf örgüsünü ve nitelik dokusunu da değiştirmiştir. İçerisinde bulunduğumuz çağda, öğrencilerin sahip olmaları gereken temel bilgi, beceri ve değerlerin yanı sıra bunları edinme sürecindeki farkındalıkları da önem arz etmektedir. Bu durum, ülkemizin bugününden yarınlarına kendilerine büyük umutlar bağlanan gelecek nesillerinin daha donanımlı bir şekilde yetişmesi için müfredatların yenilenmesi ihtiyacını doğurmuştur. Yenilenme çalışmalarıyla müfredat sade, anlaşılır ve uygulaması kolay bir program haline dönüştürülmüş; millî, manevi, ahlaki ve evrensel değerler, öğrencilere hissettirilerek örtük bir şekilde kazandırılmaya çalışılmıştır. Yenilenen müfredatlar 2017-2018 eğitim öğretim yılında 1.,5., ve 9. Sınıflarda uygulamaya konulmuştur. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında bütün sınıflar düzeyinde yeni müfredat programları uygulamaya konulacaktır.

Değerli veliler; Öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmek hepimizin görevidir. Yapılan tüm çalışmaların bu yönde olduğu unutulmamalı; geleceğe emin adımlarla yürümek adına öğrencilerimize bu yolda destek olmalıyız. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle okulumuzu ve öğretmenlerimizi sık sık ziyaret ediniz. Öğrencinizle ilgili olunuz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız. Onlara güveniniz, güven veriniz, başarılı yanlarını ön plana çıkarınız, başarısız olduklarında da asla vazgeçmemelerini söyleyerek umut aşılayınız.

Sözlerime Atatürk´ ün bize ışık tutan, hedef gösteren şu sözleriyle son veriyorum; “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur” .2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, yöneticilerimize ve milletimize hayırlı olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.

 DERS ZİLİNİ UYSAL ÇALDI.

Daha sonra öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler ve eğitimle ilgili özlü sözler okundu. 4. sınıf öğrencileri tarafından 1. sınıf öğrencilerine hediyeler sunuldu. Serhat İlkokulu öğrencilerinin gösterileri ardından İpsala Kaymakamı Ali Uysal’ın 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının ilk ders zilini çalması ile tören sona erdi.

       

 

 

 

 

TIR’lara zorunlu rota!

İpsala Belediyesi'nin Arazi İhalesine Yoğun İlgi

İpsala MYO’da “Narko Gençlik Eğitimi” Düzenlendi.

Aksal: “Doğalgaz Yatırımlarında 2026 Hamlesi Başlıyor”

İpsala’da Tarım Ürünleri Fiyat ve Gıda Denetimleri Yapıldı

İpsala kapısı geçici olarak TIR trafiğine kapatıldı.

SAHİPLİ KEDİ VE KÖPEKLERİN KİMLİKLENDİRİLMESİNDE SON GÜN: 31 ARALIK

İpsala Kaymakamlığı Arazi İhalesine Çıkıyor

İpsala KYK Yurdunda Vefat Eden Öğrenci İçin Kur’an Okundu

Müdür – Öğrenci Buluşması Gerçekleştirildi

Otrar’dan Keşan ve İpsala’da eğitim incelemeleri

Enez’de 56 günde 3’üncü cinayet…

İMYO'dan Hayırlı Olsun Ziyareti

Tavla Turnuvası Başlıyor

Bütçe 490 Milyon Oldu

Yılmaz Bayraktar ölüm yıldönümünde anıldı

Kerman'dan Tapu Müjdesi...

Esetçe Belediyesi Öğretmenler Günü’nü Kutladı

CHP Okulları Ziyaret Etti

İpsala’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Yemeği Düzenlendi.

İpsala’da Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı

3+1 Modeli Başarı Getirdi: Üniversite–Sanayi İş Birliği Trakya Birlik’te İş Fırsatına Dönüşüyor

Dünya Balıkçılık Gününde Örnek Davranış: Nesli Tehlike Altındaki Mersin Balığı Kurtuldu

İpsala’da Kurtuluş Bayramı Resepsiyonu Düzenlendi

İpsala’nın Kurtuluşunun 103. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

İpsala pirincinin marka değeri artacak

İpsala pirinci AB’de tescil edildi

Gümrükte İşlemlerin Hızlanması İçin Toplantı Yapıldı.

Eğitimde Büyük Adım, Kültürde Yeni Dönem: İpsala’ya Üçlü Müjde!

Kerman, "Belediyenin Tek Kuruş Borcu Yok!"

Yükleniyor

İpsala pirincinin marka değeri artacak

CHP Edirne İl Başkanı Balkanlı, mazbatasını aldı

Trakya’nın GAP’ı nihayet!

İpsala'ya Yok Mu?

Keşan- Enez yolu tartışması

Orhan Okulu, 664. Kırkpınar'da Üçüncü Kez Başpehlivan Oldu!

İŞKUR’dan Edirne’de 171 kişilik istihdam

Edirne Köy Yollarına Otoyol Konforu Geliyor:

Vali Sezer’den Edirnelilere Dolandırıcılık Uyarısı!

Edirne’ye kar uyarısı!

1270 öğrenciye 1500’er TL…

Kaymakam Aziz Mercan’dan Feyzullah Aktan’a vefa ziyareti

Pompalı Tüfek Ateş Aldı.

Üzen Kaza!

Keşan'da Piraye Sahne Restoran Lezzetleriyle Tanışın!

Keşanlı 3 dermatolog, Tiflis'teki toplantıda buluştu

İpsalalı kadınların çikolatası ekonomiye tatlı dokunuş

Öğrenci servisi devrildi: 27 yaralı

Müze Keşan’da Sömestr Atölyeleri Dolu Dolu Geçti

Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şubesi Kongresi yapıldı

Ehliyet Sahiplerine SON UYARI:

7 bin 362 üreticiye destek ödemesi yapıldı

AK Parti Edirne Teşkilatından Fatma Aksal’a Ziyaret

YKS Tercih Maratonda Kritik Viraj: 1 Ağustos'ta Başlıyor!

CHP'de Kongre Süreci Başladı: Üye Listeleri Askıda!

Adalet Bakanlığı 5 Bin Personel Alacak:

Malkara’dan Şarköy’e 150 ton saman yardımı…

Suyun başındaki isim kuraklığın merkezinde!

Vatandaşlar Boğulma Vakalarına Karşı Uyarıldı:

Yeni Dönem 1 Eylül'de Başlıyor

Kel Aliço Pehlivan Anma ve Yağlı Güreşleri Festivali 12 Eylül’de…

MEB Sınıf Tekrarı ve Teneffüs Kararı Resmi Gazete Yayımlandı

Filenin Keşanlı Sultanı Duru Zambak, Eczacıbaşı’nda forma giymeye başladı

1.Amatör Küme Fikstürü Yarın Çekiliyor.

Furkan Dıravacı’ya Teklif Yağıyor.

Altın Kızlar Şampiyon Oldu.

Umuda Veda Ettik.

Genç Voleybolcular Yarı Finalde

İpsalalı Voleybolcular Fırtına Gibi Esiyor.

İpsala Spor Bayan Voleybol Takımı İlk Maçında Galip Geldi.

Dolandırıcılara 673 Bin Lirasını kaptırdı

Ergene Ovası Kuruyor:

KURTAR GÖREVİNİ MISIRLI'YA DEVRETTİ

Ünlü Akıncı Beyi Gazi Turhan Bey “Türkçülük Günü’nde” anılacak

Martin, CHP’ye Geri Dönüyor.

“Hedefimiz 3 Yıl İçinde 100 Kilometre Asfalt Yapmak”

Gazeteci Yavaşer Haklı Bulundu.

Başkan Özlem Becan’a Teşekkür Plaketi

Tahsisli Makam Aracı Geri İstenen Becan’ın “Emektar” Paylaşımı…

TYBB Edirne Şubesi'nin 4.Gazetecilik-Vefa Ödülleri Uzunköprü’de Sahipleri İle Buluştu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8