Tarih: 03.08.2016 09:26

İl Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı

Facebook Twitter Linked-in

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazlı açıklamada, yaşanabilecek dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulunuldu.

Açıklamada, “Ülkemiz genelinde cebir ve şiddet kullanılarak, Anayasal düzeni ortadan kaldırmak, Devletin birlik ve bütünlüğünü yıkmak üzere 15/07/2016 tarihinde girişilen darbe girişimi, başta vatandaşlarımız ve kolluk görevlilerince gösterilen cansiperane mücadele sonucunda başarısız kalınmıştır. Darbe kalkışmasında çok sayıda vatandaşımız ve kolluk görevlilerimiz şehit olmuş ya da yaralanmışlardır. Bu durumu fırsata çevirmeye çalışan, iletişim yoluyla dolandırıcılık suçu şüphelilerinin vatandaşlarımızı polis, asker, savcı gibi unvanlar kullanmak suretiyle aradığı, ‘Darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı veya darbe listesinde adınız var’ gibi bir takım kurgular üzerine operasyon yapılacağını beyan ederek, vatandaşlarımızdan para ve altın talebinde bulundukları bilgisi alınmıştır. Ayrıca asker veya polis üniforması giyen şüphelilerin vatandaşlarımızın ikametlerine giderek ‘Olağanüstü durumdan dolayı oğlunuzu askere alacağız, acilen teslim etmeniz gerekmektedir’ veya ‘İkametinizde arama yapacağız’ diyerek hırsızlık veya dolandırıcılık yapmak istedikleri şeklinde ihbarların alındığı Emniyet Genel Müdürlüğümüzce tüm İl Emniyet Müdürlüklerine bildirilmiş, dolandırıcılık suçu ile ilgili olarak yeni gelişen senaryo şeklinin gözönüne alınarak bu hususta halkımızın bilinçlendirilmesi istenilmiştir.”denildi.

Açıklamada ayrıca, telefon yoluyla dolandırıcılık suçunun mağduru olmamak için şunları da paylaşıldı: “Polis, asker, jandarma, cumhuriyet savcısı veya herhangi bir kamu personeli, hiçbir şekilde vatandaşlarımızdan elden ziynet eşyası, para teslimi veya havale-EFT yapılmasını katiyen talep etmez. Sizi telefonla arayarak kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtıp, bankaya para yatırmanızı veya bir yere para, altın bırakmanızı isteyenlere asla inanmayın. Telefon görüşmeleri esnasında arka plandan gelen telsiz seslerine ve korku, panik yaratma amaçlı senaryolara katiyen itibar etmeyin. Telefonunuza gelen SMS metinlerinde aramanızı istedikleri numaraları kesinlikle aramayın. Kimlik ve kredi kartı bilgilerinizi sakın paylaşmayın. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde lütfen hemen 155 Polis İmdat hattını arayın ya da en yakın Emniyet Birimine müracaat edin.? Evinize gelerek polis ya da asker olduğunu belirten kişilerden resmi elbiseli dahi olsa mutlaka resmi kimliğini göstermelerini isteyin.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —