Tarih: 13.01.2021 10:42

Hayat Felç Oldu

Facebook Twitter Linked-in

Meteoroloji Müdürlüğü Trakya Bölgesi için turuncu alarm verirken, İpsala’da şiddetli sağanak nedeniyle bazı bölgelerde apartman girişlerini su bastı.

Meteoroloji Müdürlüğü Trakya Bölgesi için turuncu alarm verdi. İpsala’daki şiddetli sağanak nedeniyle bazı bölgelerde apartman girişleri ve yolları su bastı. İpsala’da devam eden sağanak etkisini artırınca su baskınları meydana geldi.

Günlerdir yağan yağmur dün gece etkisini arttırdı ve Marmara’yı etkisini altına alarak hayatı olumsuz etkiledi. İpsala’da bazı evler su altında kalırken, bazı apartman girişleri ise sularla doldu.

Belediye ekipleri su birikintilerini boşaltmak için yoğun bir çaba harcadı. Aşırı yağış nedeniyle bazı araçlar ilçe girişine giriş ve çıkışlarda güçlük çekerken, bazı araçlar da geri dönüyor.

Yağışlı havanın bugün bölgemizden ayrılması ve kar yağışının başlaması bekleniyor.

HAVA SOĞUYACAK.

Yurdumuza batıdan giriş yapan yağışlı hava dalgası yerini çarşamba günü soğuk havaya bırakıyor. Perşembe günüyse soğumanın şiddetini arttırıp kıyılarda dahi yer yer kar yağışına sebep olmasını bekliyoruz, fakat o gün yüksekler dışında bir kar birikimi olmayacak. Cuma ve cumartesi günüyse yeni bir alçak basınç sistemi Ege Denizi’nden hızlıca Anadolu’ya giriş yapacak, İç bölgelerde ve Doğu Anadolu’da yoğun kar yağışları ve beraberinde sıkıntılar meydana getirecek. Vade henüz uzun olmakla birlikte, Cumartesi günü, kuzeyden kuvvetli bir soğuk hava dalgasının gelmesiyle beraber Batı Karadeniz ve Marmara’da deniz etkili kar yağışlarının başlaması muhtemeldir. Bu deniz etkili yağışlar mevsime göre çok ılık olan denizlerin üstüne geleceği için, yerel olarak çok yoğun kara sebep olabilirler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —