Tarih: 07.06.2021 10:58

Hakim ve Savcı Atamaları Yapıldı.

Facebook Twitter Linked-in

HSK (Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu)’nın 2021 yılı kararnamesi yayımlandı. Kararnameyle birlikte birçok hakim ve savcının görev yerlerinin değiştiği görüldü.

25 Mayıs’ta yayımlanan kararnameye göre; 2 bin 582’si adli 488’i idari olmak üzere toplam 3 bin 70 hakim ve savcının görev yeri değişti.

İPSALA’YA 1 HAKİM ATANDI

İpsala’da görev yapan Cumhuriyet Savcısı Ferhat Akıllı Tunceli Cumhuriyet Savcılığı’na, İpsala Hakimi Esma Yılmaz Akhisar Hakimliği’ne atanırken, Bakırköy Hakimi Gamze Yılmaz İpsala Hakimliği’ne atandı.

Keşan’a 2 savcı atandı

Kararnameye göre; Keşan’daki 1 hakim ve 2 savcının tayini çıkarken; 2 savcının da, Keşan’a atamasının yapıldığı öğrenildi.

Keşan’a Lütfullah Karakaya ve Taylan Demir savcı olarak atanırken; Hakim Şennur Demir Yılmaz Darende Hâkimliği’ne, Cumhuriyet Savcısı Melih Gölge Lüleburgaz Cumhuriyet Savcılığı’na, Cumhuriyet Savcısı Batuhan Kılınç ise, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na ataması gerçekleştirildi.

Kararnameye göre; Enez Hakimi Buğra Çağlar, Siverek Hâkimliği’ne ataması gerçekleştirildi.

Uzunköprü’ye 1 hakim ve 1 savcı atandı

Öte yandan Uzunköprü’ye 1 hakim ve 1 savcının ataması gerçekleştirildi. Kararnameye göre; Durmuş Ali Karakuş Uzunköprü Cumhuriyet Savcılığına, Kübra Söker Karakuş’ta Uzunköprü Hakimliğine ataması gerçekleştirildi. Hakim Özlem Duyar’ın ise, Bingöl Hakimliği’ne ataması yapıldı.

Başsavcı Evren Akbey, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olarak atandı

Öte yandan Kütahya Başsavcılığı görevini yürüten ve Keşan’da geçmiş yıllarda Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Evren Akbey’in ise, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olarak atamasının gerçekleştirildiği öğrenildi.

Gündem Saros Gazetesi olarak, hakim ve savcılara yeni görevlerinde başarı dileriz.

(Haber: Deniz ÇİL-Gündemsaros)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —