Tarih: 11.11.2020 14:44

Güngör,10 Kasım Nedeniyle Mesaj Yayınladı.

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82.yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Güngör, mesajında, "Asil milletimizin son devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 82. yılında rahmetle ve saygıyla yad ediyoruz.

Mensubu olduğu Türk Milleti'ni sonsuz bir aşkla seven Mustafa Kemal Atatürk, milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendini milletine adamıştır. Onun "Ben, gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milleti'ne canımı vereceğim." sözü, vatan sevgisinin ve cesaretinin en güzel örneklerinden birisidir. Çanakkale Savaşı esnasında Anafartalar Grubu Komutanı iken, hep en ön safta savaşmıştı. Bu savaş sırasında Atatürk'e bir şarapnel parçası isabet etmiş, fakat sağ cebinde bulunan saati kendisini ölümden kurtarmıştı. Sakarya Savaşı sırasında atından düşmesi üzerine kaburga kemikleri kırılmıştı. Buna rağmen cepheden ayrılmamış, savaşı sedye üzerinden yönetmişti. İşte bu cesur komutan 57 yıllık yaşamına 11 savaş, 24 madalya, 7 nişan, 13 kitap ve bağımsız bir ülke sığdırdı.

Askeri dehası, cesareti ve devlet adamlığı vasıfları ile çağının en önemli liderlerinden olan Atatürk, gerek askeri alanda, gerekse yönetim alanında yaptıklarıyla tarihe, insanlığa ve mazlum milletlere örnek olmuş bir önderdir.

Milletçe, O'nun işaret ettiği gibi Türkiye Cumhuriyetini çağdaş dünyanın güçlü bir devleti olarak muasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşıyoruz.

Bağımsızlık savaşımızın önderi, Gazi M.K. Atatürk, daima Türk Milletinin gönlünde yaşayacak, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve istiklal savaşımızın kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Vefatının 82.yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarına Allah'tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyorum" dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —