Tarih: 23.11.2020 10:02

Güngör, Kurtuluş Bayramını Kutladı

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör,20 Kasım İpsala’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Güngör, mesajında ”Kurtuluş günleri, her yıl yeniden ve şevkle gençlerimize; ‘geleceği görmek için geçmişi anlamak gerektiğine’ dair bir şuur vermeye gayret ettiğimiz günlerdir. Millî Mücadele, Anadolu’nun her karış toprağına yüce milletimizin mübarek kanı ve tertemiz alın teri akıtılarak tarihe yazılmış bir kahramanlık destanıdır. Milletimize bu mücadele ruhunu veren en önemli unsur; istiklâle ve bağımsızlığa duyduğu özlem ve vatan için şehit olma arzusudur. Esaret altında yaşamaktansa ölümü tercih eden, şehitlik mertebesini kendine şeref madalyası gören ruh, bugün bağımsız, hür istiklâlini kazanmış ülkede yaşamak imkânını kazanmıştır. Bugün ise 98 yıl öncesi bu büyük mücadelenin bu onurlu, şanlı başarının mirasçıları olan bizler, İpsala Halkı olarak bütün bunları bir emanet bilmeli ve emaneti yücelterek korumayı ilke edinmeliyiz.

Bu duygu ve düşünceyle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, yürekleri vatan aşkı ile dolu aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anarken Serhat İlimizin, Serhat Kapısında yaşayan vatansever tüm İpsalalı Hemşerilerimin 20 Kasım Kurtuluş Bayramını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım”dedi. Haber Merkezi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —