Tarih: 27.06.2022 13:25

Gümrükteki Kuyruğa Çözüm İsteniyor.

Facebook Twitter Linked-in

Vali Kırbıyık'a iletilen sorun ile ilgili çözüm aranıyor.

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ın Keşan ziyaretinde gerçekleştirdiği toplantıda kendisine iletilen İpsala Gümrük Kapısı'nda yaşanan yoğunluğun Keşan ticaretine olumsuz yansımalarıyla ilgili sorunun şuana kadar devam ettiği ve sorunun çözümü için beklentilerin devam ettiği belirtildi.

Keşan ziyaretinde gerçekleştirdiği toplantıda, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık'a, İpsala Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye girişlerde yaşanan yoğunluk nedeniyle hem gurbetçilerin, hem de Keşan'a alışveriş için gelmek isteyen Yunanistan vatandaşlarının olumsuz etkilendiği, bu konuda yaşanan sorunun giderilmesi iletilmişti.

Talebin üzerinden bir süre geçmesine rağmen, sorunun hala bir çözüme kavuşmadığı belirtilirken, İpsala Gümrük Kapısı'ndan yurda giriş yapmak isteyen gurbetçilerin artmasıyla, kuyrukların da uzadığı ifade edildi. Personel eksikliği için girişimler başladı Esnaflar, özellikle Cumartesi günleri Keşan'a alışveriş için gelmek isteyenler için bir görevlendirme ile ayrı bir peron oluşturabileceği yönündeki taleplerin karşılanmasını bekliyor.

Bu konuda öncelikle İpsala Gümrük Kapısı'ndaki personel eksikliğinin giderilmesi için AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı'nın da gerekli girişimlerde bulunulduğu öğrenilirken, konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde olumlu yönde gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Haber Merkezi Gündemsaros




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —