Tarih: 16.10.2019 08:51

“Gümrük Yoluna 3 Dilde Tabela Konulacak”

Facebook Twitter Linked-in

İl Genel Meclis Üyesi İsmail Aliş;“Gümrük Yoluna 3 Dilde Tabela Konulacak”dedi.

Edirne İl Genel Meclisinin CHP’li üyesi İsmail Aliş, İpsala Gümrük Yoluna, Türkçe, Yunanca ve İngilizce 3 Dilde “Hoşgeldiniz” Tabelası konulacağını söyledi.

Aliş şunları kaydetti: “Ekim Ayı Meclis toplantılarımıza katılan Sayın Valimiz Ekrem Canalp ile yaptığımız toplantıda açıkladığı gibi önümüzdeki günlerde Edirne’nin Gümrük Kapılarının Türkiye girişlerine komşu ülkelerin en çok konuşulan dillerinden 3 dilde “Hoşgeldiniz” Tabelaları konulacak.

 İpsala Gümrük Kapısına ’da Yunanca, İngilizce ve Türkçe büyük boy tabela konulacak.” Köylere Yeni Kimlik Panosu CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Aliş, Edirne İl Özel İdaresi il genelinde köy kimlik tabelalarının yapılmaya başlandığını, Yeni tabelalarda il kodu, köyün isminin yanı sıra hangi ilçeye bağlı olduğu bilgileri yer alacağını kayderek şöyle konuştu: “ Edirne Valiliği İl Özel İdaresi tarafından geliştirilen Köy Kimlik Panoları projesinde sona yaklaşıldı.

Hâlen Merkez, Süloğlu, Lalapaşa ve Havsa ilçelerine bağlı 96 köyde montaj işlemi tamamlanan tanıtım tabelalarına ilişkin olarak Keşan, İpsala ve Enez ilçelerine bağlı 83 köyde kazı çalışmaları bitirilerek montaj işlemlerine başlandı. Meriç ve Uzunköprü ilçelerine bağlı 74 köyün kazı ve montaj işlemlerinin ise 1 Kasım itibariyle tamamlanmış olacaklar”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —