Tarih: 14.10.2016 08:20

Girgin: ?İpsala TMO?da Günlük Hedef 500 Ton..!?

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti İpsala İlçe Başkanı ve çeltik üreticisi Turan Girgin, yaptığı açıklamada,  İpsala TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi)’nin şuandaki çeltik alım durumu hakkında değerlendirmede bulunurken, hükümetin olağanüstü hal uygulamasına rağmen üreticisinin yanında olduğunu belirtti.

İpsala TMO’nun şuanda rahatlıkla günlük 300 tona kadar çeltik alımı yapabildiğini belirten Girgin, önümüzdeki günlerde TMO depolarındaki buğday satışlarının gerçekleşmesiyle günlük alımın 500 tona kadar çıkacağının altını çizdi.

“Üreticinin elinde son ürün kalana kadar alım yapılacak”

Turan Girgin, üreticinin sıkıntıya düşmemesi için TMO’daki çalışmaların son hızıyla devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi: “İpsala TMO’da günlük 300 tona kadar alım yapılıyor. Birkaç gün içinde TMO depolarındaki buğday satışları ile beraber alımlar günlük 500 tona çıkacak.  Üreticinin elinde son ürün kalana kadar alım yapılacak. Teslimatlarda, daha geniş üretici kitlesine cevap verilebilmesi için toplu randevularda kısıtlama getirilerek daha fazla üreticinin ürün teslim etme imkanı sağlanacak.”

“Hedef günlük 500 ton”

Girgin“Üretici açıklanan fiyatların düşük olduğunu belirtiyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna ise şu cevabı verdi: “Günümüz şartlarına baktığımızda olağanüstü hal uygulamasına rağmen hükümet üreticisinin yanında olmuştur. İpsala alımlara devam ediyor ve hedef günlük 500 ton.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —