Tarih: 18.10.2019 08:38

“Genç nüfus göçü artıyor”

Facebook Twitter Linked-in

Türk Eğitim Sen Edirne Şubesi, İpsala ve bağlı köylerinde okulları ziyaret edip eğitim çalışanlarıyla görüştü…

Sevcan KALIPÇİNDEN ELMACI
Türk Eğitim Sen Edirne Şubesi, İpsala ve bağlı köylerinde okulları ziyaret edip eğitim çalışanlarıyla görüştü. Başkan Hakan Yıldız, "Köylerde yaşanan genç nüfus göçü artıyor" dedi. 
Başkan Hakan Yıldız, şubelerinin sorumluluk alanında bulunan İpsala'da okulları ziyaret ederken eğitim çalışanı arkadaşlarıyla da biraraya gelme fırsatı bulduklarını belirtti. İpsala Türk Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Abdullah Deniz'in de refakat ettiği çalışmalarda ilçe merkezinde lise, ortaokul ve ilkokulları ziyaret etmekle beraber özellikle köylerde okulları da gezip sorunları yerinde tespit ettiklerini kaydeden Yıldız, şunları aktardı:
TÜRK EĞİTİM SEN EĞİTİM ÇALIŞANLARIYLA GÖRÜŞTÜ
"Eğitim çalışanı arkadaşlarımızla toplu sözleşme sonrası kamu çalışanlarının aldığı 4+4 zamla yaşadığımız hayal kırıklığını ve Memur Sen'in yürütemediği ayan beyan ortada olan bu toplu görüşme sürecini bir daha yaşamamak için Türkiye Kamu Sen'e yetkiyi vermelerini, önümüzdeki dönemde yapılacak olan toplu görüşme sürecinde kamu çalışanlarının hak ettiği payı ülkemiz bütçesinden alabilmek için Türkiye Kamu Sen' i kendi adlarına yetkili yapmaları hususlarındaki fikirlerimizi paylaştık. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün uygulamaya koyduğu eğitimde başarıyı arttırma çalışmaları ile ilgili çekincelerimizi ve görüşlerimizi eğitim çalışanları arkadaşlarımızla birebir paylaşma fırsatımız oldu.
"OKUL ÇATISINA KALICI ÇÖZÜM BEKLİYORUZ"
Okul ziyaretlerimizde Esetçe  İlkokulu'nun çatısının geçtiğimiz hafta yaşanan fırtınada ağır hasarlı hale geldiğini gözlemledik. Okulumuz açıkken yaşanan bu fırtınada hiç bir evladımızın ve öğretmenimizin yaralanmaması mutluluk vericidir. Ancak daha önceki yıllarda da bu  okulumuzun çatısının son yaşanan fırtınada hasar görmesi bu durumun bir kaç yılda bir tekrarlanması okulumuzun çatı yapısının iyice gözden geçirilerek yeniden yapılması gerekliliğini ortaya çıkarmıştır. İl idaremiz kalıcı bir çözüm üreteceğini umuyoruz.
"GENÇ NÜFUS GÖÇÜ ARTIYOR"
Köylerimizde yaşanan genç nüfus göçü artıyor. Maalesef İbriktepe Ortaokulu kapanmış ve ilkokulda öğrenci azlığından birleştirilmiş sınıfla eğitim öğretime devam ediyor. Eğer İbriktepe gibi ilimizin büyük bir beldesinde okul kapanıp bir diğerinde birleştirilmiş sınıfa dönüyorsa yerel ekonomimizin zayıflamasının sonucu olarak ortaya çıkan genç nüfus göçünün gerçeği olarak yerel ekonomimizin kalkındırmak için hep beraber taşın altına elimizi koymanın zamanının geldiği apaçık ortadadır.”Hudut Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —