Tarih: 07.12.2019 12:24

Genç avukattan üzücü haber geldi

Facebook Twitter Linked-in

Kanalın 15. km'sinde bulundu

Evinden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan genç avukat Hakan çağış Taşdelen (30)'e ait otomobilin İpsala'ya bağlı Yenikarpuzlu Beldesi ile Koyuntepe Köyü arasındaki sulama kanalında bulunmasının ardından, burada 3 gündür yürütülen arama çalışmaları, genç avukatın cesedinin bulunmasıyla sona erdi.

İddiaya göre; 3 Aralık 2019 tarihinde, saat 19.00 sıralarında, ava gideceğini söyleyerek evden ayrılan genç Avukat Hakan Çağıl Taşdelen'den haber alamayan ailesi, durumu jandarmaya bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen İpsala İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, çevrede yaptıkları araştırmada, Taşdelen'e ait 22 AAL 835 plakalı otomobili, 4 Aralık 2019 tarihinde, sabah saatlerinde İpsala'ya bağlı Yenikarpuzlu Beldesi ile Koyuntepe Köyü arasındaki sulama kanalında buldu. Vinç yardımıyla kanaldan çıkartılan otomobilde yapılan ilk incelemelerde, Taşdelen bulunamadı.

Arama ekipleri ve sahası genişletildi

Arama çalışmaları, 4 ve 5 Aralık 2019 tarihilerinde sonuç vermeyince, dün de devam etti. Sabah yeniden başlatılan arama çalışmalarında, sulama kanalının bağlandığı Hamzadere Barajı su toplanma havuzunun, yaklaşık 8 metre derinliğindeki su seviyesi, tahliye edildi. Lastik botla havuza inen Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şubesi Sualtı Grup Amirliği'nde görevli dalgıçların suda yaptıkları aramalara, Çanakkale Sahil Güvenlik ile Edirne ve Tekirdağ AFAD ekipleri de destek verdi. Jandarma, Keşan Doğal Afet Arama Kurtarma, Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale ekipleri ise iz köpekleriyle çevredeki çeltik tarlaları ve arazide yaya olarak da arama yaptı.

Kanalın 15. km'sinde bulundu

Çevrede bulunan bir çoban, aramaların yapıldığı sulama kanalının, pompalama bölümüne yakın olan alanda bir ceset olduğunu fark ederek durumu yetkili mercilere iletti. Çobanın söylediği alana giden ekipler, cesedi sulama kanalından çıkarttı. Otomobilin bulunduğu mesafeden yaklaşık 15 km sonra ulaşılan cesedin, ailesi tarafından Avukat Hakan Çağıl Taşdelen'e ait olduğu teşhis edildi. Taşdelen'in  cesedi otopsi için morga kaldırılırken, ailesi, ayakta durmakta güçlük çekti. Hakan Çağıl Taşdelen'in bulunmasıyla, 3 gün süren aramalar da sona erdi.

Haber: İlker GÜREL




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —