Tarih: 30.11.2018 17:11

Geçmiş Olsun Edirne’m!

Facebook Twitter Linked-in

Edirne’de sel felaketi yaşandı

Edirne son yılların en yüksek yağışını aldı. Dereler taştı, yollar kapandı. Vatandaşlar sel sularına kapıldı. Köylerde birçok hayvan telef olurken ev ve iş yerlerini su bastı. Apartmanların bodrum katları suyla doldu, iş yeri sahipleri de dükkânlarına dolan suyu pompa ve fırçalarla tahliye etmeye çalıştı. Vatandaşlar yaşanan doğal afeti sosyal medya hesaplarından paylaştı. Mağdur olan Edirneliler “Günlerdir yağış uyarısı yapılıyordu. Belediye birçok tedbir alabilirdi. Sular altında kaldık elektriğimiz bile yok. Tedbirsizliğin, beceriksizliğin adı artık afet oldu.”şeklinde eleştirilerde bulundu.

İki gündür devam eden sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi.  Şehir içi ulaşım güçlükle yapılırken Havsa- Edirne ile Kırklareli-Edirne kara yolu trafiğe kapatıldı. Kente İstanbul yönünden girişin yapıldığı Atatürk Caddesi'nde de ulaşımın aksadığı görüldü.

Öte yandan öğretmen ve işçileri taşıyan iki farklı minibüs de yan yattı. Öğretmenler kendi imkânlarıyla minibüsten çıkarken fabrika işçileri ise, itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu araçtan çıkarıldı. Özel bir okulda da eğitim öğretime ara verildi.

Edirne’de sağanak nedeniyle, bir sokak sular altında kaldı. Önceki akşam başlayan kuvvetli sağanakta kot farkı nedeniyle sular, Kocasinan Mahallesi Ahmet Altın Sokağı'nda birikmeye başladı.

Kuvvetli sağanağın bıraktığı yağmur suyu arttıkça sokak sular altında kaldı. Bir kişi iş makinasıyla kurtarıldı, kayıp olduğu belirlenen bir kişinin de bulunması için arama başlatıldı. Aşırı yağış sonucu oluşan sel suları nedeniyle evinde mahsur kalan kişi kurtarıldı, kayıp olduğu belirlenen bir kişinin de bulunması için arama çalışması başlatıldı.

Aşırı yağış nedeniyle, bazı bölgelerde su baskınları yaşandı. Köşen Çiftliği Köyü’nde yaşayan Mesut Özçelik(52), yağış sularının oluşturduğu sel baskını nedeniyle evinde mahsur kaldı.

Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 5 saatlik çalışmanın ardından Özçelik, iş makinesi yardımıyla bulunduğu kurtarıldı.

Oğulpaşa Köyü’nde ise kayıp olduğu belirlenen 80 yaşındaki adamın evinin çevresinde AFAD ekipleri botlarla arama çalışması başlattı. Edirne Valisi Ekrem Canalp de olay yerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Vali Canalp, köydeki incelemelerinde, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Canalp“80 yaşındaki bir vatandaşımızdan haber alınamıyor. Ama durum netleşmeden bir şey söylemek doğru olmaz.” dedi.

Öte yandan sokakta park halinde bulunan yaklaşık 40 araç ise yarıya kadar sular altında kaldı ve evlerinde mahsur kalan vatandaşlar iş makineleriyle kurtarıldı.

(Edirne Ahval Gazetesi)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —