Tarih: 20.09.2019 10:11

Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’ e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü olan “Gaziler Günü” dün düzenlenen törenlerle kutlandı.

Gaziler Günü programı dün saat 09.30’da İpsala Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve İpsala Belediyesi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasından sonra öğrenciler şiir okudu.

Enez Kaymakamı ve İpsala Kaymakam Vekili Elif Canan Tuncer, gazileri evlerinde ziyaret etti.

ASLANTATAR, GAZİLER GÜNÜNÜ KUTLADI.

Ankara’da bulunan İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar, Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 Aslantatar, mesajında,” Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’ e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.

Cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Gaziler Günü vesilesiyle, bu kutsal emanete kararlılıkla sahip çıkarak, kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize layık olmak ve tüm gücümüzle ülkemizi en güçlü şekilde geleceğe taşımak için el birliğiyle çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi. Haber Merkezi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —