Tarih: 21.09.2016 16:18

Gaziler Günü İpsala?da Kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

İpsala’da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı. İpsala Cumhuriyet meydanında yapılan tören, çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Törende konuşan P.Yüzbaşı Hürşeyit Kıral, gazilerin bir devleti devlet yapan vatan millet, bayrak ve egemenlik gibi değerleri korumak ve bu değerler üzerine kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekasını sağlamak için her türlü hain saldırıya karşı göğsünü siper ettiğini söyledi. Kıral sözlerine şöyle devam etti: “Kutsal vatan topraklarının korunması uğruna vermiş olduğunuz kahramanlık dolu mücadeleniz en büyük yol göstericimizdir. Sizlerden almış olduğumuz güç ile bu kutsal mücadeleyi nesiller boyu sürdüreceğimizden hiç kuşkunuz olmasın. Bu vesileyle bugünlere ulaşmamızı sağlayan Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını milletimizin bağımsızlığını ve devletimizin bölünme z bütünlüğü için hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle, değerli gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyoruz.”

Törene, İpsala Kaymakam Vekili Meriç İlçe Kaymakamı Ali İhsan Başak, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, askeri personel, siyasi parti temsilcileri ve gaziler katıldı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —