Tarih: 27.01.2020 09:08

Gazeteci –Yazar Uğur Mumcu Anıldı

Facebook Twitter Linked-in

Uğur Mumcu, ölümünün 27'inci yılında CHP İpsala İlçe Başkanlığının düzenlediği bir programla Belediye hizmet binasının arkasında bulunan Uğur Mumcu’nun Anıtı önünde gerçekleştirildi.

 24 Ocak 1993'te Ankara'da evinin önünde aracına yerleştirilen bomba ile katledilen yazar, araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, ölüm yıl dönümünde CHP İpsala ilçe başkanlığının düzenlediği bir programla anıldı.

Tören; 24 Ocak Cuma günü saat 12.00'de İpsala Belediyesinin arkasında bulunan Uğur Mumcu Anıtı önünde yapıldı. CHP İpsala İlçe Başkanı Ahmet Uğraş Uybaş yaptığı açıklamada; “27 yıl önce öldürülen Araştırmacı yazar Uğur Mumcu, bütün dünyanın önünde saygıyla eğildiği bir basın mensubuydu. Kalemini dik ve onurlu tutan, ülkesinin bağımsızlığı için mücadele eden, haksızlığa direnen bir kişi olan Mumcu’yu andık” dedi.

Anma programında bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Ahmet Uğraş Uybaş,27 yıl önce katledilen Uğur Mumcu’nun duruşundan, mücadeleci kişiliğinden söz ederek gazetecilerin susturulduğunu ifade etti. Uybaş, basına ve sosyal medyaya olan uygulamalar nedeniyle AK Parti iktidarını eleştirdi.

Uğur Mumcu’nun anıtına çiçek bırakan CHP’liler daha sonra hatıra resmi çektirdiler. Haber Merkezi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —