Tarih: 28.11.2016 09:19

Gala Gölünde 44 Bin Kuş Yaşıyor

Facebook Twitter Linked-in

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan sayımda, Gala Gölü Milli Parkı'nda 44 binin üzerinde kuşun yaşadığı belirlendi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Enez ve İpsala’da  bulunan ve Türkiye'nin en önemli sulak alanı olan Meriç deltası sulak alanını da içinde barındıran Gala Gölü Milli Parkı'nda gerçekleştirilen sayımda 71 türe ait 44 bin 236 kuş tespit edildi.

Gerçekleştirilen kış ortası kuş sayımında Gala Gölü Milli Parkı'nda en çok 6 bin 135 ile Sakarmeke, 4 bin 400 ile kuğu ve 3 bin 110 ile flamingonun yaşadığı görüldü.

Milli Park alanı içerisinde şimdiye kadar tespit edilen toplam 163 kuş türünden 46'sının yerli, 27'sinin kış göçmeni ve 90 türün de yaz göçmeni kuşlar olduğu belirlendi.

16 da balık türünün tespit edildiği parkta, yılan balığı, sudak, sazan ve turna gibi ekonomik değeri yüksek balıklar bulundu.

Daha önce gerçekleştirilen çalışmalarda da 311 adet bitki türünün varlığını sürdürdüğünün belirlendiği milli parkta 5 endemik türün bulunduğu, ayrıca 22 tıbbi bitki ve 13 süs bitkisinin varlığı tespit edilmişti.

"Tabiatımızın kıymetini bilelim"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da konuya ilişkin açıklamasında, Türkiye'nin oldukça önemli tabii değerlere sahip olduğunu kaydetti.

Gala Gölü Milli Parkı'nın ülkenin en değerli tabii güzelliklerinden biri olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Biz Bakanlık olarak tabii değerlerimizi korumaya ve oradaki canlıların yaşamını sürdürmesi için gereken çalışmalara fazlasıyla önem veriyoruz. Birçok türde kuşun, bitkinin, balığın ve diğer canlıların varlığını sürdürdüğü Gala Gölü Milli Parkı'nda da diğer tabii alanlarımızda da belirli aralıklarla gerekli sayımları yaparak zenginliğimizin tespitine devam edeceğiz. Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki vatandaşlarımızı da bu değerlere sahip çıkmaya davet ediyorum. Tabiatımızın kıymetini bilelim ve hep beraber ona göre davranalım." ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —