Tarih: 08.09.2016 18:17

Fuara Noktayı Uğur Işılak Koydu

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı’nın son gününde fuar etkinlikleri kapsamında efsane pehlivan Kel Aliço adına düzenlenen yağlı güreşler bu yıl İpsala’da yapıldı.

İlk program Kel Aliço’nun kabrinin bulunduğu Aliçopehlivan Köyü’nde gerçekleşti. İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin ve protokol üyeleri Aliçopehlivan’ın kabrini ziyaret ederek dualar okudu. Kabir ziyaretinin ardından katılımcılar köy meydanında bulunan Aliço Pehlivan Anıtı’nda fotoğraf çekildi. Katılımcılar daha sonra İpsala’ya hareket etti. İpsala fuar alanında düzenlenen etkinlikte, 13 boyda 200 güreşçi mücadele etti. Finalde rakibi Gökhan Arıcı'yı yenen Ünal Kahraman başpehlivanlığı elde etti. Güreşlerde ikinciliği Gökhan Arıcı kazanırken, üçüncülüğü ise Rıza Kaya ve Güngör Ekin paylaştı.

Güreşçilere ödülleri İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir tarafından verildi. Kel Aliço pehlivan güreşlerinin bu seneki güreş ağalığını ise İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin aldı. İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman üst üste 3 yıl güreş ağalığı alan ağaların gelecek seneden itibaren heykellerinin dikileceğini söyledi. Güreşleri Edirne Valisi Günay Özdemir de izledi.

NOKTAYI UĞUR IŞILAK KOYDU

Fuar’ın son akşamında 25.Dönem İstanbul Milletvekili, sevilen sanatçı Uğur Işılak sahne aldı. Birbirinden güzel parçalarını seslendiren Işılak, konserin finalini Başkomutanımız,Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan için bestelediği Dombra şarkısıyla yaptı. İpsalalıların büyük bir coşku içinde şarkılarını dinlediği Işılak’a Belediye Başkanı Mehmet Kerman tarafından günün anısına İpsala Pirinci ve plaket takdim edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —