Tarih: 31.05.2021 09:56

Esnaf, Dört Gözle Açılmayı Bekliyor

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye salgınla mücadelede önemli virajlardan birine daha geldi. 29 Nisan'da başlayan tam kapanma dönemi, yarın kısmi gevşemelerle sonlanacak. Bu süreçte vaka sayıları 60 bine yakın seviyelerden 10 binli rakamlara kadar geriledi.

Tedbirlerden en çok etkilenen grup ise esnaf oldu. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkârların iş yerlerini, yeni yasaklamalar olmadan açmasını beklediklerini ifade etti.

Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi İpsala’da da Restoran Ve Kafe İşletmecileri, yarın başlayacak olan normalleşme dönemi için tam açılma beklentisiyle masa ve sandalyelerini silerek hazırlıklara başladı.

Pandemi nedeniyle bir yıldan fazla süredir kapalı kalan esnaf, “Dükkânımızın kokusunu özledik.” diyerek, dört gözle açılmayı beklediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce 1 Haziran itibarıyla normalleşme dönemine girileceğini belirtmişti. 1 Haziran’da getirilecek yeni kurallar umutla beklenirken,

İpsala merkez, belde ve köylerindeki esnaflarda mayıs ayının son haftası itibariyle hazırlıklarına başladı. Haber Merkezi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —