Tarih: 26.08.2019 11:12

Ersin Polis Sırbistan’da görev yapıyor

Facebook Twitter Linked-in

Sonay CAN

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü İpsala Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü personeli, Polis Memuru Ersin Çavuş, Sırbistan gümrüğünde görev yapıyor.

YTB (Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı)’nın, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve yaz aylarında karayoluyla Türkiye’ye gelecek olan Türk vatandaşlarına, yabancı gümrüklerde yardımcı olmak amacıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü Hudut Kapıları Daire Başkanlığı tarafından, yabancı dil bilen ve pasaport konusunda uzman polisler arasından toplam 10 polisten biri olarak seçilen Ersin Çavuş, 3 ay süreyle Sırbistan’da görevlendirildi.

Aslen Gelibolulu olan, Keşan’da ikamet eden ve İpsala Gümrüğü’nde görev yapan Ersin Çavuş, ülke genelindeki hudut kapılarından, 10 polis ve 1 adet 2. Sınıf Emniyet Müdürü arasından bu göreve seçildi. Sırbistan, Macaristan, Hırvatistan ve Bulgaristan sınır kapılarında 3’er kişilik gruplar halinde görevlendirildikten sonra,   Sırbistan ile Bulgaristan arasındaki Gradina – Kalotina  gümrük kapılarından Sırbistan tarafındaki Gradina Gümrüğü’nde görevlendirilen, Ersin Çavuş’a diğer 10 çalışma arkadaşı gibi, yurtdışına hareketinden önce Ankara Emniyet  genel Müdürlüğü’nde 1 haftalık kurs verildi. Yaz aylarında 3 ay süreyle Sırbistan’da görev yapan Ersin Çavuş, Sırpça, Makedonca ve Arnavutça bildiği için kısa sürede görevine adapte oldu.

Sıla Yolu’ndaki gümrüklerde artık Türk Polisi’nin görev yapması, gurbetçi vatandaşlarımız arasında önce şaşkınlıkla ardından da memnuniyetle karşılandı. Sırp Polisi’yle uyum içinde çalışan Türk Polislerinin arasında yer alan Ersin Çavuş, memleket özlemi çekmelerine rağmen, kendilerine verilen bu milli görevi başarıyla yerine getirebilmek için canla başla çalışıyor. Türk polislerinin finansal desteği ise Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanıyor. Haziran ayının ilk haftasından, eylül ayının ilk haftasına kadar 3 ay süreyle görev yapacak olan Türk Polisi’ni Avrupa gümrük kapılarında gören gurbetçi vatandaşlarımız ise bu uygulamadan memnun olduklarını dile getirdiler.   

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —