Tarih: 02.11.2020 09:46

Erken Teşhis Hayat Kurtarır..

Facebook Twitter Linked-in

Her yıl 01-31 Ekim tarihleri arasında kutlanan Meme Kanseri Farkındalık ayı nedeniyle İpsala Toplumsal Kalkınma ve Geliştirme Derneği tarafından etkinlik düzenlendi.

İpsala Toplumsal Kalkınma ve Geliştirme Derneği Başkanı Ali Koşan, Başkan Yardımcısı Hülya Akman ve Dernek üyeleri Murat Uzun, Süleyman Meriç 01-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı’nda İpsala’da ki kadın esnafları ziyaret etti.

Dernek Başkanı Ali Koşan, ”Bizler Dernek olarak İpsala’da her alanda etkinlikler yapıyoruz. Sosyal ve Kültürel anlamda eksikliklerimiz var bizlerde sosyal tembelliği en aza indirgemek için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan biri Meme Kanseri ile Farkındalık Ayı bu çalışma ile esnaf kadınlarımızı dernek üyelerimiz ile ziyaret ederek maske ve kurdelemizi dağıtıyoruz “dedi.

Dernek Başkan Yardımcısı Hülya Akman ise “Geçen sene KETEM ile bir çalışma yaparak akabinde kadınlarımızla beraber mamografi çekimine gitmiştik. Bu sene pandemi dolayısı ile öyle bir çalışma yapamıyoruz. Bizlerde bu sene kadınlarımıza destek olmak ve Farkındalık Ayı içerisinde olduğumuz için esnaf kadınlarımızı ziyaret edip pembe kurdelemizi ve pembe maskelerimizi hediye ederek yanlarında olduğumuzu gösterdik. Çünkü kadınlarımızın %80’i meme kanseri ile mücadele etmektedir.“ dedi.Tuğce Özden-Yeni Gazete

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —