Enez Müze İstiyor !!!

Enez Müze İstiyor !!!

Enez’de kültürel mirasın korunması, Enez’den çıkartılan tarihi eserlerin Enez’de sergilenmesi ve Enez’de bir müze açılması için emekli öğretmen Celal KARAKAŞ tarafından bir imza kampanyası düzenlendi.

ENEZ TARİHİNE SAHİP ÇIKIYOR

 “Enez Tarihine Sahip Çıkıyor” sloganı ile yola çıktıklarını belirten Celal KARAKAŞ; “Enez kazılarında çıkartılan tarihi eserlerin Enez’de sergilenmesi ve Enez’de bir müze açılması için Enez Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı’nın da desteğiyle başlattığımız kampanyamıza başta Enez halkı olmak üzere, bütün kurum ve kuruluşlardan büyük destek gördük. Duyarlı yaklaşımlarından dolayı hepsine teşekkür ederiz. Kampanyamızda, Enez’den bilimsel araştırmalarla gün ışığına çıkartılan kültürel varlıkların Enez’de, yani ait olduğu yerde sergilenmesini istiyoruz. İnsanlığın ortak mirası olan bu eserler, bir turizm cenneti olan Enez’e çok büyük bir değer katacaktır.” dedi.

ENEZ (AİNOS) BÜYÜK BİR AÇIK HAVA MÜZESİ

 Enez Kaymakamı Elif Canan TUNCER ERSÖZ; “Enez (Ainos), 8500 yıllık kültür birikimiyle bölgenin en önemli merkezi ve büyük bir açık hava müzesi konumundadır. Bu kültürel birikimin yerinde korunarak sergilenmesi için Enez’e bir müze açılması gerekmektedir. Müzeler, artık sadece eserlerin sergilendiği ve depolandığı mekânlar olmaktan çıkmış, halkın eğitimi için ulusal ve uluslararası konferansların, seminerlerin düzenlendiği, çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirildiği, sergilerin açıldığı, bilimsel yayınların yapıldığı, ülkemizin tanıtımına katkıda bulunan eğitim ve kültür kurumları hâline gelmiştir.” dedi.

TARİHİ ESERLER YERİNDE GÜZELDİR

Enez Belediye Başkanı Abdullah BOSTANCI; “Kültürel, doğal ve ekolojik varlıklar yönünden çok zengin olan Enez’de turizm, iki ayla kısıtlı kalmaktadır. Enez’de turizmi on iki aya yaymak için deniz turizminin yanında kültür ve doğa turizmine de önem vermeliyiz. Bunların yanı sıra Enez’deki arkeolojik kazılar da çok önemlidir. Her yıl yapılan kazılardan yeni eserler ortaya çıkmaktadır. Bu kazılarda her yıl artarak ortaya çıkartılan tarihi eserler, Enez’de bir müze kurulmasını zorunluluk haline getirmiştir. Kültürel varlıklar ortak mirasımızdır. Enezlilerin kültür gibi önemli bir konuda el ele vermiş olmalarını görmek çok önemlidir vebu da Enez için büyük bir şanstır.” dedi.

ENEZ MÜZE AÇILMASI ZORUNLULUKTUR

Enez İl Genel Meclisi Üyeleri Şenol KILIÇ VE Erol AÇIK da; “Edirne Arkeoloji Müzesinde sergilenen eserlerin % 85’i Enez’den çıkartılan eserlerden oluşmaktadır. Ayrıca depolarda da 5-6 müze açacak kadar eser de sergilenmeyi beklemektedir. Bu nedenle Enez’de bir Müze açılması zorunluluk arz etmektedir. Bu müzenin açılması, güzel Enez’imizin gelişimine, tanıtımına ve ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.” Dediler.

ENEZ ARKEOLOJİ MÜZESİ AÇILMALI

Enez kazılarını yürüten Prof. Dr. Sait BAŞARAN da; “Enez (Ainos), 8500 yıllık geçmişiyle arkeolojik olarak bölgenin en önemli merkezidir. Kazılar neticesinde ortaya çıkarılan taşınabilir durumdaki kültürel varlıklarımızın yerinde korunmaları ve taşınmaz durumdaki kültür varlıklarıyla aynı alanda teşhir edilmeleri daha anlamlı olacaktır. Enez’in kültür mirası olan bu eserlerin Enez’de kurulacak bir müzede sergilenmeleri en büyük arzumuzdur.” Enez kazılarının halen devam ediyor oluşu, her yıl yeni eserlerin ortaya çıkması ve kale içindeki Fatih Camii’nin restore ediliyor olması da Enez’de bir müze açılmasını zorunlu hale getirmektedir. dedi.

2017 yılını Enez Yılı ilan eden Edirne İl Genel Meclisi, ekim ayı toplantılarını Enez’de yaptı. Toplantı sırasında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne iletilmek üzere hazırlanan dilekçe ve toplanan 1.450  imza, kampanyayı düzenleyen emekli öğretmen Celal KARAKAŞ tarafından İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet GEÇMİŞ’e teslim edildi.



Edirne’ye kar uyarısı!

Valilik uyardı: Kış geri geliyor

İŞKUR Edirne’de 158 Personel Alımı Yapacak.

Yerli ve Milli Parti’de Mesut Ağırbasan güven tazeledi

Ediz Ün sessizliğini bozdu!

T.Ü. Akademisyenlerinin Desteği İle Organik Yakıtlı Kurutucu Geliştirildi

Ün İstifa Etti!

TÜ’den 9 isim dünya listesinde

TYBB Edirne Şubesi Yönetiminden Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

CHP Milletvekili Ediz Ün’e Dört Bir Yandan Tepki Yağıyor.

Keşanlı 3 dermatolog, Tiflis'teki toplantıda buluştu

İpsalalı kadınların çikolatası ekonomiye tatlı dokunuş

Öğrenci servisi devrildi: 27 yaralı

Müze Keşan’da Sömestr Atölyeleri Dolu Dolu Geçti

Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şubesi Kongresi yapıldı

Sevgili “Keşan OSB İçin Güçlü Adımlarla İlerliyoruz”

Keşan Belediyesinde neler oluyor?

“Haluk Levent Anıları” Yayımlandı

Gazeteci Meslektaşımız Neşe Tosun Babasını Kaybetti

Özdağlı “Anız Yangınları” İle İlgili Yetkilileri Göreve Davet Etti.

Edirne’de 2025 yılı Mart ayında 545 konut satıldı

Doğum yardımına başvurular başladı

Özel,Yeniden Genel Başkan Seçildi.

Yağışlı hava devam

26 bin 319 üreticiye 648 milyon 754 bin 738 TL…

Çeltikte Türkiye 1.’si olduk

GAZDAŞ: Sistemde sorun bitti!

Hoş geldin Ramazan

Dr. Öztürk: ‘’Ekim Geciktikçe Verim Düşer’’

Öğrencilerin Kıyafet Yönetmeliği Değişti!

MEB Sınıf Tekrarı ve Teneffüs Kararı Resmi Gazete Yayımlandı

Filenin Keşanlı Sultanı Duru Zambak, Eczacıbaşı’nda forma giymeye başladı

1.Amatör Küme Fikstürü Yarın Çekiliyor.

Furkan Dıravacı’ya Teklif Yağıyor.

Altın Kızlar Şampiyon Oldu.

Umuda Veda Ettik.

Genç Voleybolcular Yarı Finalde

İpsalalı Voleybolcular Fırtına Gibi Esiyor.

İpsala Spor Bayan Voleybol Takımı İlk Maçında Galip Geldi.

“Okuldan Spora ”Projesinin Şampiyonu Atatürk Ortaokulu Oldu.

Ünlü Akıncı Beyi Gazi Turhan Bey “Türkçülük Günü’nde” anılacak

Martin, CHP’ye Geri Dönüyor.

“Hedefimiz 3 Yıl İçinde 100 Kilometre Asfalt Yapmak”

Gazeteci Yavaşer Haklı Bulundu.

Başkan Özlem Becan’a Teşekkür Plaketi

Tahsisli Makam Aracı Geri İstenen Becan’ın “Emektar” Paylaşımı…

TYBB Edirne Şubesi'nin 4.Gazetecilik-Vefa Ödülleri Uzunköprü’de Sahipleri İle Buluştu

CHP'li Başkan Yardımcısına Açılan Dava Sonuçlandı

Trakya Gazeteciler Derneği’nden Gazeteci Yavaşer’e Destek

TGD'den Kınama

AKÇİN KONAKLARINDA ANAHTAR SEVİNCİ

AK Parti'de Görev Değişimi

Sevgili, Okul İnşaatında İncelemelerde Bulundu.

ASELSAN Cihazları İpsala'da Hayat Kurtarıyor

Kanaldan Kurtarılan Karaca Doğaya Salındı.

Mimarlık Fakültesi öğrencisi Gülce Su Lodos “OR-TAG” projesi ile ödül aldı

İpsala OSB’de Yatırım Hamlesi Devam Ediyor

İpsala'da Kaçakçılara Darbe

Yenikarpuzlu’dan Spor Toto’ya Ziyaret: Yarım Kalan Projelere Destek Talebi

İpsala Ovasında Toprak Su Ile Buluşuyor.

KORUCUKÖY BARAJINA KISA SÜREDE BAŞLANILMALI

"İpsala En Modern Kapı Oldu"

İpsala yeni sezon için hazır

Gümrük Kapısı’nda 1 Mayıs Yoğunluğu

Ünlü Akıncı Beyi Gazi Turhan Bey “Türkçülük Günü’nde” anılacak

İpsala'da Elektrik Kesintisi

Tokatlı,Kuzey Makedonya'da Düzenlenen "GREEN CIRC '25" Konferansına Katıldı.

Mehmet Kerman, Sağlık Bakanı’ndan doktor talebinde bulundu

Keşan, Enez ve İpsala’da toplanma alanları belirlendi

Coşku İçinde Kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku İçinde Kutlanacak.

Keşanlı 3 dermatolog, Tiflis'teki toplantıda buluştu

İKAGED ve Begonvil’den miniklere 23 Nisan sürprizi

Kosova Fahri Konsolosu Alihan Karacan’dan UMAT A.Ş.’ye ziyaret

Edirne’de 2025 yılı Mart ayında 545 konut satıldı

İpsala Devlet Hastanesinde GETAT Birimi Açıldı.

Çeltikte 2024 yılında ekilen alan ve elde edilen üretim miktarı arttı

İpsala Kaymakamlığından Gençlere Yaz Uyarısı Geldi.

İpsalalı kadınların çikolatası ekonomiye tatlı dokunuş

İpsala’da İşbirliği Ziyareti

Yükleniyor