Tarih: 02.03.2016 09:10

Enez doğalgaz için söz aldı.

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz gün İpsala’da yapılan boru hattı döşeme işiyle birlikte bölgedeki doğalgaz çalışmaları resmen başlamış oldu.

Ancak en çok merak edilen konu ise İpsala’da başlayan doğalgaz çalışmalarının Keşan’da ne zaman başlayacağı oldu. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz GAZDAŞ Edirne İşletme Müdürü Cumhur Pekdemir, Keşan’daki doğalgaz altyapısı işlerinin önümüzdeki aylarda başlayacağını ve boru döşeme işinin yıl sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Keşan’a gelecek doğalgazın nereden geleceği yönündeki soruya ise Pekdemir“Keşan ve İpsala’da iki ayrı vana bulunmakta. Keşan’ın doğalgazı Keşan’daki vanadan, İpsala’nın ki de İpsala’dan gelecek. Buda doğalgaz kullanım süresinin beklenilenden daha kısa olması anlamına geliyor. Yani altyapı çalışması bitene kadar bu vanalara kurulacak olan çevrim istasyonları ile kısa sürede doğalgazı ilçelere getirmiş olacağız.” dedi.

Enez’de sözü aldı

Öte yandan temel atma törenine katılan Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, AK Parti İl Başkanı İlyasAkmeşe ve GAZDAŞ Edirne İşletme Müdürü Cumhur Pekdemir ile görüşerek, İpsala ve Keşan’a gelen doğalgazın, Enez’e de gelmesiyle ilgili talepte bulundu.
Bostancı, Enez’in yaz döneminde nüfusunun 100 bine yaklaştığını, ilçeye kazandırılacak olan doğalgazla birlikte kış nüfusunda da ciddi bir artış meydana gelebileceğini belirtti. Özellikle yazlık bölgede kalan kişi sayısında ciddi artış olacağını aktaran Bostancı, Enez’e doğalgaz istediklerini söyledi.

İlyas Akmeşe de gereken çalışmayı yapacaklarını ve Enez’e de kısa sürede doğalgaz dağıtım hattı içersine aldıracaklarını söyledi.

Cumhur Pekdemir ise Enez ile İpsala arasındaki mesafenin oldukça kısa olduğunu belirterek, ilerleyen süreçte Enez’i de dağıtım hattına alabileceklerini, bu konuda gerekli görüşmeleri önümüzdeki günlerde yapacaklarını söyledi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —