Tarih: 08.03.2017 13:20

Edirne Valisi Günay Özdemir, Dünya Kadınlar Gününü Kutladı.

Facebook Twitter Linked-in

Edirne Valisi Günay Özdemir,8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Edirne Valisi Günay Özdemir, mesajında ”Milletlerin temelini toplumlar, toplumların temelini aileler, ailenin temelini ise kadınlar oluşturmaktadır. Kadınlarımızın önce ailede, sonra toplumda hayatın her alanında daha etkin rol alması, hak ettiği değeri görmesi ve yaşamımızda daha fazla söz sahibi olması için toplumun her ferdine görev düşmektedir. 
“Cennet anaların ayağı altındadır” diyen bir peygamberin ümmeti ve dünyada ilk olarak kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki, Türk Milleti kadına en büyük değeri vermektedir. Günümüze kadar kadınların sorunlarının çözümü konusunda önemli gelişmeler sağlansa da yeterli bulunmamaktadır. Kadınların problemlerinin çözümünün başlangıcı olarak kabul edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadın haklarının hatırlanması, sorunlarına çözüm aranması için önemli bir fırsat olarak kullanılmalıdır.
Bu ülkenin Mehmetçiklerini dünyaya getiren binlerce şehit analarının içinde bulunduğu onurlu Türk kadını, özverili ve üretken çalışmaları ile ailelerimizi ve toplumumuzu şekillendirmiştir. Hayatımızın her döneminde olduğu gibi Kurtuluş Savaşı’nda, kanını, canını ülkesi için adamış, yeri geldiğinde Nene Hatun, Halime Çavuş, Şerife Bacı olarak cephelere koşmuşlardır. 
Bu duygu ve düşüncelerle ırk ve cinsiyet ayrımını ayaklar altına alarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —