Tarih: 11.12.2019 08:59

Edirne İl Özel İdare 70 Milyon Kredi Kullanacak

Facebook Twitter Linked-in

Edirne İl Özel İdaresi, kırsal yatırımlar, eğitim, kültür ve spor projelerinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 70 milyon lira kredi kullanacak.

CHP İl Genel Meclis Üyesi İsmail Aliş, Aralık Ayı Edirne İl Genel Meclisi toplantılarını değerlendirerek, Kasım Ayı toplantılarında 2020 bütçesinin yapıldığını, Edirne Valisi Ekrem Canalp’in talebi doğrultusunda Aralık Ayı toplantılarında 2020 yılında bütçeye ek olarak 70 Milyon Kredi alınması oy birliği ile geçtiğini söyledi.

Aliş şunları kaydetti: “Edirne İl Özel İdaresi’nce 2019 yılında başlatılan kırsal altyapı ve üstyapının iyileştirilmesi faaliyetleri ile başta Edirne Bilim Merkezi olmak üzere yapılması planlanan eğitim, kültür ve spor projelerin finansmanı ve yeni yatırımların desteklenmesi işlerinde kullanılmak üzere İller Bankası Anonim Şirketi’nce teminat olarak alınarak yurtiçi kamu ve özel bankalardan 60 ay vadeyle 70 Milyon TL. kredi kullanılması Edirne İl genel Meclisinde oylanarak geçmiştir. Burada amaç 2020 bütçesinin yetersiz kalması sebebiyle Köylerimize yapılacak yatırımlara daha fazla kaynak bulunması için bu kredi kullanılması kabul edilmiştir.” İsmail Aliş, Kredi konusundaki işlemlerle ilgili Edirne Valisi Ekrem Canalp ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Alaaddin Uğur’un yetkili kılınmasına karar verildiğini kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —