Tarih: 25.10.2019 08:43

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Kariyer Günlerine Katıldı.

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Meslek Yüksekokulunun davetlisi olarak İpsala’ya gelen Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak Kariyer Günleri kapsamında düzenlenen programa konuşmacı olarak katıldı.

Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde Adalet programı öğrencileriyle bir araya gelen Başsavcı Karabacak, savcılık makamının yargı ve hukuk sistemimizdeki yeri ve önemine dair açıklamalarda bulunarak mesleki bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Beraberinde İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar, Edirne Hakimi Volkan Bozkaya,  İpsala Cumhuriyet Savcıları Muhammet Boçoğlu ve Ferhat Akıl ile Yüksekokula gelen Başsavcı Fatih Karabacak toplantı salonunda Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda’dan Yüksekokul ile ilgili bilgi aldı.

Programın açılışında konuşan Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek katılımlarından dolayı Başsavcı Fatih Karabacak’a teşekkür etti. Müdür Hayati Arda, Adalet programının Trakya Üniversitesi’nin hukuk alanında ilk ve tek bölümü olduğunu hatırlattığı konuşmasında, 3+1 işyeri eğitim uygulamasıyla öğrencilerin eğitimleri sırasında uygulamaya dönük elde edecekleri kazanımlar sayesinde, ülkemizde adaletin tecellisine katkı sağlayacak her yönden iyi yetişmiş meslek mensupları yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

 Sürekli olarak yargı kürsülerinde konuştuklarını belirten Başsavcı Karabacak, “Ancak bugün üniversite kürsüsünde gençlerle bir arada olmanın ayrı bir heyecan ve mutluluğu içindeyim” dedi. İnteraktif tarzda ve ders havasında geçen program öğrencilerin sorularına Başsavcı Karabacak’ın verdiği cevaplarla devam etti.

İlgiyle takip edilen programın sonunda İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar tarafından Başsavcı Fatih Karabacak’a üzerinde isim işlemesi bulunan İpsala pirinci hediye edildi.

 Daha sonra Yüksekokulun teknik ve laboratuvar birimlerini ziyaret eden Başsavcı Karabacak, gümrükteki incelemelerinin ardından İpsala’dan ayrıldı. Haber Merkezi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —