Tarih: 28.06.2019 09:15

Duygu Yüklü Veda!

Facebook Twitter Linked-in

Gümrük Müdürü Aliihsan Bilgetürk, Yalova’ya Atandı.

İpsala Gümrük Müdürü Aliihsan Bilgetürk,4 yıl 6 aydan beri görev yaptığı İpsala’dan Yalova’ya atandığını açıkladı.

Duygu yüklü bir veda mesajı yayınlayan Bilgetürk, İpsala için olan duygularını yayınladığı uzun bir veda mesajı ile getirdi.

Bilgetürk, mesajında, ”Yunanistan sınırında bir Gümrük kapısı olan İpsala’ya geleli 4 yıl 6 ay 18 gün olmuş.

 Trakya şivesini bile öğrendik. Güzel anılar ve dostlar biriktirdik.24 saat açık olan ve nöbet esasına çalışan bu kapıda düşünüyorum da güzel işler yaptık. Yeni görev yerim Yalova olacak ve İpsala’ya kısa bir süre içinde veda edeceğim. Her şeyin hayırlısı olsun. Gümrük Müdürlüğü yapmanın yanı sıra işletme olmaması sebebiyle İşletme Müdürlüğü yaptık İpsala’da.

Arşive el attık önce. Depremde zarar görmüştü. Sonra tel-çit yaptık. Elektronik ilan panosunu işler hâle getirdik. Free shop, tuvalet, mescit yaptık. Pasaport polisi peronlarına kantarlara led ışıklı bariyerler yaptık. 50 mt yükseklikte bayrak direğinin motor ve celik halatını tamir ettirip 96 m2 lik şanlı bayrağımızı göndere çektik. Kar yağdı idari personelimizle kazma küreği elimize alıp araç kurtardık tuz attık. Tırpanı elimize alıp ot biçtik sahayı yılanlar basmasın diye. Saha içine 2 yöne hizmet veren 2 adet vezne inşa ettik. Yolcu, şoför ve memurların istifade edebileceği 2 bankamatik gelmesini sağladık sahaya.

Elektrik kesintisi, jeneratörün mazotu fuel-oili, esen rüzgâr, şiddetli fırtına, sahadaki çukurlar, taşan kanalizasyon yanacak kalorifer uykularımızı kaçırdı hep. Yıldırım bile düştü 2 kez kantarımıza bilgisayarı ve ana kartını yaktı. Bu arada kanun ve yönetmelik gereği mevzuatın gerektirdiği işleri de ihmal etmedik. Sahadaki temizlik personelimizle alın terini emeğinden sağlayan hamalı ile kardeş gibi olduk. Vatandaşın derdine çözüm bulmaya çalıştık tüm personelimizle.

Telefonumuzun 24 saat açık kalmasına gece zilinin çalmasıyla uykunun bölünmesine, konuşurken bataryasını bitirmeye alıştık gitti. Keşan ve İpsala’daki yükseköğretim kurumlarında okuyan gençlere mesleğimizi tanımalarında ve stajlarında yardımcı olduk. Yeri geldi Selanik’ten gelen ata toprağını, yeri geldi uluslararası misafirleri karşıladık. Personelimizin yaklaşık yarısını oluşturan genç aday memurlarımızı eğitmeye çalıştık, Asil memurluğa geçiş yemin törenlerini yaptık. Çok güzel yakalamalar yaptık, gururla başarı belgeleri aldık. Her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır derler. Personelimize güzel nöbet sistemleri bulduk başka idarelerde bile örnek alınan, rahat çalışsınlar diye.

 Kimseyi izin istediğinde kapıdan çevirmedik. Yeri geldi protokolde idaremizi temsil ettik. Gelenleri karşıladık, Gidenleri uğurladık. Aktif ve çözümcü bir idare olmaya gayret ettik. Gurbetçi sezonlarında rekor sayılar yakaladık tüm gümrük ve emniyet personelimizle. En son 150 mt den kuyu vurup şu çıkartarak sahamızın susuz kalmasını engelledik çok şükür. Doğru zor sınavlar güçlü insanlar yetiştiriyormuş. Ailenden eşinden çocuklarından fedakârlık yapma pahasına da olsa. Eşim kanser ben tansiyon hastası olsam da vicdanım rahat.

Bana bunları yapma fırsatı verdiği için Allah’ıma şükürler olsun. Bunları beraber gerçekleştirdiğimiz fedakâr eşim Meral Bilgetürk'e, özverili çalışkan tüm personelimize ve yüce Rabbime sonsuz teşekkürler!.

 Şimdi veda zamanı. Hakkınızı helâl edin. Elveda İpsala...”dedi. Haber Merkezi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —