Tarih: 23.11.2022 09:33

Dünya Diyabet Günü” Etkinlikleri Gerçekleştirildi.

Facebook Twitter Linked-in

Her yıl 14 Kasım tarihinde kutlanan “Dünya Diyabet Günü ”nedeniyle İpsala Toplum Sağlığı Merkezi tarafından vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.

İpsala Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yapılan duyuruda “Diyabetli hastaların tedavisinde yeni bir devrim yaratan “İnsülin Tedavisi”, 1921 yılında Sir Frederik Banting tarafından icat edildi. Bu değerli bilim insanının doğum günü olan “14 Kasım” tarihi, artan diyabetli kişi sayısına dikkat çekmek amacıyla Uluslararası Diyabet Federasyonu ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından 1991 yılından itibaren her yıl “Dünya Diyabet Günü” olarak kutlanmaya başlandı.

Bu kapsamda İpsala genelinde yer alan aile sağlığı merkezlerimize ve sağlık evlerimize başvuran hastalara yönelik tansiyon ve kan şekeri ölçümü yapılmış olup halk arasında “Şeker Hastalığı” olarak da bilinen “Diyabetes Mellitus” hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Tansiyon, kan şekerinizi ölçtürmek ve Diyabet hakkında detaylı bilgi almak için hafta içi her gün bölgenizdeki aile sağlığı merkezini, sağlık evini veya İpsala Toplum Sağlığı Merkezini ziyaret edebilirsiniz. ”denildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —