Tarih: 24.11.2021 08:53

Dolu Mağduru Üretici Yardım Bekliyor

Facebook Twitter Linked-in

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne'nin İpsala’da Sarıcaali, Sultanköy ve Balabancık köyleri ağırlıklı olmak üzere geçen ay doludan etkilenen çeltik üreticilerinin zararlarının hala karşılanmadığını söyledi…


Olgay GÜLER
CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu,  İpsala Sarıcaali, Sultanköy ve Balabancık köyleri ağırlıklı olmak üzere geçen ay yağan doludan etkilenen 22 bin dekar alandan, arazisi sigortasız olan üreticilerin mağdur olduğunu söyledi.

Gaytancıoğlu, 35 gün önce gerçekleşen dolu felaketinden çeltik ekili arazisi zarar gören üreticiyi ziyaret etti. Yaklaşık 22 bin dekar alanın zarar gördüğü felaketin ardından, arazisi sigortasız olan üreticilerin mağdur durumda olduğunu söyleyen Gaytancıoğlu, devletin bir an önce yardım etmesi gerektiğini belirtti. Gaytancıoğlu, zarar gören tarlalarda ise neredeyse hiç ürün kalmadığına dikkat çekti. 

Yaşanan afetin üreticiyi mağdur ettiğini kaydeden Gaytancıoğlu, "İpsala ilçemizin Sarıcaali Köyü'ne bundan 35 gün önce dolu yağdı. Bir afet yaşandı ve tarlaların halen çoğu biçilmedi. Biçilen yerlerde neredeyse hiç ürün yok. Hasar tespitleri yapıldı, sigortasız olan birçok arazinin sahibi çok mağdur durumda. 
Ne yapacaklarını kara kara bekliyorlar. Devletten 1 kuruş yardım almadılar. Ne borçları ertelendi, ne kendilerine bir ödeme yapıldı. Ne olacak onların hali?" diye konuştu.Hudut




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —