Tarih: 06.02.2017 12:06

Deprem İpsala'da da Hissedildi.

Facebook Twitter Linked-in

 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında bu sabah saat 06.51’de Richter ölçeğine göre 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Ege Bölgesi kıyı şeridi ile Bursa,İpsala, Keşan, Tekirdağ ve İstanbul'dan da hissedildi.

   Saat 06.51 'de merkez üssü Ege Denizi olan Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi açıklarında 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü depremin yerin 7.5 kilometre derinliğinde meydana geldiğini açıkladı. Muğla, Aydın, İzmir, Bursa, Keşan, Tekirdağ ve İstanbul’'dan da hissedilen depremde Yukarıköy'deki bazı evlerin yıkıldığı belirlendi. Çanakkale'ye 100, Ayvacık'a 30 kilometre uzaklıktaki Yukarıköy köyünde deprem sırasında 2 kişi de yaralandı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) de köye sevk edildi.
   4.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE İKİNCİ DEPREM
  Saat 06.51'de Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi açıklarında meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından saat 07.17’de de 4.2 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha yaşandı. Ayrıca bölgedeki artçı sarsıntılar da devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —