Tarih: 24.02.2017 14:13

Değirmenci,?Obezite Yaygınlaşıyor?

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Toplum Sağlığı Merkezi Diyetisyeni Merve Değirmenci ve hemşireler Sevim Gündüz ve Hemşire Pınar Balcı ile birlikte halkımızı Obezite konusunda bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.

İpsala Anadolu Lisesinde Sağlıklı Beslenme ve Obezite Eğitimi konusunda seminerine katılan İpsala Toplum Sağlığı Merkezi Diyetisyeni Merve Değirmenci günümüzde Obezitenin sağlıklı beslenme olmadığı için arttığını söyledi.

İpsala Toplum Sağlığı Merkezi Diyetisyeni Merve Değirmenci ile Hemşire Sevim Gündüz ve Hemşire Pınar Balcı tarafından İpsala Merkez belde ve köylerde bulunan okullara Sağlıklı Beslenme ve Obezite Eğitim Seminerleri veriliyor.

İpsala Toplum Sağlığı Merkezi Diyetisyeni Merve Değirmenci, eğitimlerde özellikle çocukların ve gençlerin sağlıklı beslenmelerine yönelik öneriler, obezitenin önemi ve beslenme hatalarına dikkat çekilmek olduğunu belirterek “Obezitenin oldukça yaygınlaştığı son yıllarda sağlıklı beslenme konusu daha çok önem kazanmaktadır. Eğitimler 2016 yılı Kasım ayından itibaren süregelmekte ve ilçe merkezi ile köylerdeki tüm okulları kapsamaktadır. Eğitimlerimiz Mayıs ayına kadar birçok okulda devam edecektir. Ayrıca bu konuda yardım almak isteyen çocuk ve gençlere yönelik İpsala Toplum Sağlığı Merkezinde diyetisyen poliklinik hizmeti verilmektedir” dedi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —