Tarih: 29.01.2020 09:01

Darcan, ”Yağmur Hızır Gibi Yetişti”

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, adeta dört gözle beklenen yağmurun yapmasıyla, çiftçilerin yüzlerinin gülmeye başladığını belirtse de, tek dileklerinin yağışların devam etmesi olduğunu söyledi.

Darcan, uzun süredir bekledikleri yağışın önceki gün toprağa düşmeye başladığını ve bu yağışın devam etmesini beklediklerini ifade ederek, "Çok uzun süredir yağış yoktu. Tam da buğdaylara gübre atma zamanı geldi. Şuan için yağışın vereceği etken ile ilgili bir şey söylememiz doğru olmasa da, tek dileğimiz yağışın devam etmesi. Çünkü buğdayda tam da gübre atma zamanı geldi. Bu nedenle çiftçimizin yüzü bir nebze güldü." dedi.

"Biz çiftçiler genelde yağmurda çıkıp ıslanmak istiyoruz"

Çiftçiler açısından yağmura çok ihtiyaç olduğunun altını çizen Hüseyin Darcan, "Yağış devam ederse çiftçilerimiz daha da sevinecek. Bu yağış ile ‘Hızır yetişti’ diyebiliriz. Daha Şubat ayına gelmedik. Meteoroloji verileri 3-4 gün bu yağışların devam edeceğini söylüyor. Yağışlar bölgemiz açısından önemli. Bizler çiftçilik ile uğraştığımız için bizim için güzel. Bazı insanlar ıslanıyor diye üzülebilir ama biz çiftçiler genelde yağmurda çıkıp ıslanmak istiyoruz. Yani kışı kış gibi, yazı yaz gibi yaşamamız gerekir. Önümüzdeki buğday süreci var. Daha sonra da ayçiçeği ekimleri olacak. Bölgesel olarak çeltik ekimleri de gerçekleştirilecek ancak barajlarda sularımız az. Dolayısıyla suya ihtiyacımız var. Göletlerimizde su debileri bir hayli düşüyordu. İnşallah bu yağış devam eder." diye konuştu.

"Adeta can suyu oldu"

Bekledikleri yağmurun yağmaya başlamasıyla sevinçli olduklarını dile getiren çiftçiler de, "Yağmur adeta can suyu oldu. İnşallah devamı da gelir. Ben yağmur yağdığı zaman yerli kiremitlere bakarım. Kiremitlerin saçaklarından su akarsa yağış yararlı olur. Bu yağış da metrekareye 35-40 kilo yağmur düşer demektir." yorumlarını yaptı. Haber Merkezi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —