Tarih: 27.10.2016 16:21

Cumhuriyet Bayramı Coşku İçinde Kutlanacak

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyetin 93. Yılını kutlama etkinlikleri, 28 Ekim Cuma günü saat 15.00’te Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenklerini sunmaları ile başlayacak.

Saygı duruşu ve tören alanında bulunanla tarafından İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte Türk Bayrağı göndere çekilecek.

Ayrıca 28 Ekim Cuma günü akşamı saat 18:45’te İpsala Anadolu İmam hatip Lisesi önünde toplanacak olan Fener Alayı korteji Enez Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanına hareket edecek. Burada yapılacak havai fişek gösterilerinin ardından katılanlara çay ikramı yapılacak.

Cumartesi günü saat 10.00’da İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir’in, Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesi ile başlayacak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri protokol kutlamalarının ardından Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının saat 11.00’de törene katılanların ve halkın bayramını kutlaması ile devam edecek. İpsala Atatürk Ortaokulu Müzik Öğretmeni Ahmet Burak Temiz yönetiminde törene katılanlar tarafından İstiklal Marşı okunarak Türk Bayrağı göndere çekilecek. 

İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından İpsala İmam Hatip Anadolu Lisesi, İpsala Kurtuluş Ortaokulu ve Serhat İlkokulundan birer öğrenci günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerini okuyacaklar. Cumhuriyet Bayramı ile ilgili düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. İpsala Anadolu Lisesi halk oyunları ekibinin gösterisini Kurtuluş İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan “Cumhuriyetin Bekçileri” adlı gösteri ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı etkinlikleri tamamlanacak. 

Hava şartlarının uygun olmaması durumunda geçit töreni dışındaki tüm etkinlikler Kapalı Spor Salonunda yapılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —