Tarih: 13.12.2023 12:12

CHP'de Yerel Seçimlerde Aday Belirleme Örgüte Bırakıldı

Facebook Twitter Linked-in

CHP'nin 2024 yerel seçimleri için aday belirleme sürecinde yeni bir döneme girdiği görülüyor

Özgür Özel'in genel başkanlık koltuğuna oturduğu dönemde, partinin aday belirleme yöntemlerinde önemli değişikliklere gidiliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde aday belirleme yöntemlerini netleştirmeye başladı. Partinin genel merkezinden yapılan açıklamaya göre, 81 ilde uygulanacak olan Merkez Yoklaması yöntemi ile adaylar belirlenecek. Bu hamle, parti içindeki aday adaylığı sürecinin sona ermesinin ardından geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel kısa süre önce gerçekleştirilen kurultayda, önseçim ve temayül yoklaması yapılacağını duyurmuştu. Bu açıklama, özellikle büyükşehirlerde ve birçok ilçede gözlenen yoğun aday adaylığı katılımı sonrasında önemli bir beklenti yaratmıştı.

Genel merkez tarafından tüm illere gönderilen yazılı talimatla, aday belirleme sürecinde üç farklı seçenek sunuldu: Örgüt Denetiminde Önseçim, Örgüt Denetiminde Basit Aday Yoklaması ve Örgüt Denetiminde Genişletilmiş Aday Yoklaması. Bu yöntemlerden birinin tercih edilmesi ve kararın il başkanlıkları, ilçe ve belde örgütleri tarafından değerlendirilerek 13 Aralık (Bugün) saat 17:00'a kadar genel merkeze iletilmesi istendi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —