Tarih: 10.07.2020 10:02

“Çeltikte, zor bir sezon geçiriyoruz”

Facebook Twitter Linked-in

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Meclis Üyesi ve çeltik üreticisi Ahmet Koru yaptığı açıklamada; çeltik sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Ekimler çok ağır şekilde ilerledi”

Çeltik üretim sezonunun devam ettiğinin altını çizerek, sözlerine başlayan Koru, şunları söyledi: “Çeltikte, zor bir sezon geçiyor. Mayıs ayında, ekilişlere başladık ama bu süreç, çok soğuk oldu. Bundan ötürü de, bazı yerlerde ektiğimiz yerleri yeniden ekmek zorunda kaldık. Ekimler çok ağır şekilde ilerledi. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte mahsul yeniden kendine geldi. Yabancı otla mücadelemiz hızlı şekilde devam ediyor. Gübrelerimizi attık. Hayırlısıyla, bakım işlerimizi yapıp, harmana kadar bu işleri sonuçlandırmak istiyoruz.”

“Nisbi nem, mantari hastalıklara davetiye çıkarıyor”

Ahmet Koru, sözlerine şöyle devam etti: “Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, nisbi nem de artıyor. İlerleyen günlerde hava şartları uygun olurda, döllenme layıkıyla tamamlanır ve kaliteli bir verim ortaya çıkar inşallah. Nisbi nem, mantari hastalıklara davetiye çıkarıyor. Üreticilerimiz, bu süreç içerisinde mantar ilaçlarını mutlaka atsınlar.”

“Üreticiyi tatmin edecek bir fiyatın oluşmasını temenni ediyoruz”

“Üreticiler olarak, fiyat anlamında beklentiniz nedir?” şeklindeki soruya cevap veren Koru, sözlerini şöyle tamamladı: “Fiyat konuşmak için erken. Ancak, üreticinin yaptığı masraflar her geçen gün artıyor. Girdi maliyetlerimiz artmış durumda. Pandemi döneminde, gıdanın ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Yerli üretimin desteklenmesi gerekiyor. Maliyetteki artışlar göz önüne alınarak, piyasada üreticiyi tatmin edecek bir fiyatın oluşmasını temenni ediyoruz. Üreticinin üretime devam etmesi için fiyatların maliyet oranında artırılması gerekiyor. İnşallah, kazasız ve belasız bir harman süreci yaşarız. Üreticilerimizin bu süreçte, mağduriyet yaşamamaları adına yerlerini mutlaka sigorta yaptırsınlar. Üreticilerimiz, ürünlerini garanti altına alsınlar.”

(Haber: Deniz ÇİGündemsaros)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —