Tarih: 28.11.2016 08:44

?Çeltikte, her şey rayına oturmaya başladı?

Facebook Twitter Linked-in

Çeltik Üreticisi Ahmet Koru dün yaptığı açıklamada; çeltik hasadının bittiğini ve bu yıl pazarlamada çok fazla sıkıntının olmadığını belirterek, belli bir istikrarın olduğunu belirtti.

“Fiyatların açıklanmasıyla birlikte belli bir istikrar sağlandı”

Çeltik hasadının uzun zaman önce sona erdiğini ve TMO’nun fiyat açıklamadan önce bir belirsizliğin yaşandığını ancak, fiyatların açıklanmasıyla birlikte belirsizliğin ortadan kalktığını belirten Koru“Fiyatların açıklanmasıyla birlikte belli bir istikrar sağlandı. Özel sektörde, elinde ürün olmadığı için hızlı şekilde ürün alma yoluna gitmeye başladı. Ayrıca, özel sektörde şuanda, ofisin verdiği fiyatları vermeye başladı ve elimizdeki malı da, ihtiyacımıza göre değerlendirme yönünden iyi oldu. Şuanda, her şey rayına oturmaya başladı.” dedi.

“Son 1 haftadan bu yana pazarlama yönünde hiçbir sıkıntı bulunmuyor”

“Üreticiler olarak, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda elinizdeki ürünü pazarlamada sıkıntınız var mıdır?” şeklindeki soruya cevap veren Ahmet Koru sözlerini şöyle sürdürdü: “Son 1 haftadan bu yana pazarlama yönünde hiçbir sıkıntı bulunmuyor. Ofis, 2016 yılındaki ürünü maliyetini ekleyip, satış yoluna giderse, istikrar devam eder. Fakat 2015 yılındaki ürünü kırıp, pirinç olarak satmaya çalışırsa, üretici şuanda malını değerlendirmiş olur. Ama gelecek yıl için kötü olur. Ofis, satış politikasında iyi bir yol izler ve üretici gelecek yıl hüsrana uğramaz.”

“Üreticiler olarak, en iyi şekilde üretim yapmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz”

Koru sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni ekim sezonuna çok zaman var ancak, havalar çok kurak gittiği için gelecek yıl içinde biraz endişeliyiz. İnşallah iyi ve bereketli şekilde geçer. İstikrarında, devam etmesini istiyoruz ve problemlerin olmamasını istiyoruz. Ayrıca, ay sonunda İpsala Belediyesi tarafından çeltik ekim alanları geçen yıl ki, muhammen bedelle ihaleye çıkaracak. Üreticilerimiz yine yerlerini alacaklardır. Biz, üreticiler bu işi en iyi şekilde yapmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —