Tarih: 16.09.2020 08:51

Çeltiklerde Hastalığa Rastlanmadı.

Facebook Twitter Linked-in

İpsala İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Luna cinsi çeltiklerde yapılan incelemelerde herhangi bir hastalığa rastlanılmadığı ifade edildi.

İpsala İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ”Ağustos ayı sonunda İlçemiz Yenikarpuzlu Beldesinde çeltik üretimi ile ilgilenen üreticilerimizden Müdürlüğümüze yapılan, "Luna çeşidi çeltik başaklarında dolum eksikliği olması ve başakların dik halde kalması" nedeniyle inceleme talebine istinaden, Müdürlüğümüzce 27.08.2020 tarihinde Yenikarpuzlu Beldemizdeki çeltik tarlalarından ürün numuneleri alınmıştır. Bu numuneler zaman kaybedilmeksizin hem Ankara Zirai Mücalede Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne hem de Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderilmiştir.
İlgili numuneler, Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde sarı cücelik vb. virüs hastalıkları yönünden incelenmiş ve bu kurumun 10.09.2020 tarihli raporunda belirtildiği üzere, gönderilen numunelerde sarı cücelik ya da herhangi bir viral hastalık etmenine rastlanmamıştır.
Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde, gönderilen numunelerle ilgili araştırma çalışmaları devam etmektedir.
Üreticilerimize önemle duyurulur...”denildi.

Bu arada İpsala ovasında ve bölgemizde çeltik hasadına başlayanların sayısı artmaya başladı. Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —