Tarih: 29.05.2020 10:10

“Çeltik ekilişlerinin yüzde 80’i tamamlandı”

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar yaptığı açıklamada; çeltik ekilişlerinin yüzde 80’inin tamamlandığını belirtti ve üreticilerin bayramda da, üretime devam ettiğini kaydetti.

“Üretici, üretmeye devam ediyor”

Çeltik üreticilerinin üretmeye devam ettiğinin altını çizerek, sözlerine başlayan Balcılar, şunları söyledi: “Üreticiler olarak, bayramda arazilerdeydik ve ekilişlerimizi yapmaya devam ettik. Ülke ekonomisine elimizden gelen katkıyı vermek adına var gücümüzle çalışıyoruz. Çeltik ekimlerinin, 5 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında yapılması gerekiyor. Zaman dilimi daralıyor ve üreticiler ekimlerini zamanında yapmak adına elinden gelen her türlü mücadeleyi veriyorlar. İlk ekim yapanların ilaçlama dönemi geldi. Üreticiler hiç durmadan üretmeye ve çalışmaya devam ediyor. Her türlü zorluğa göğüs geriyoruz. Herkes işlemlerini tamamlayıp, tarlasına suyu salmaya çalışıyor.”

“Ekilişlerimizin yüzde 80’i tamamlandı”

İpsala bölgesindeki ekilişler hakkında bilgilendirmede bulunan Sedat Balcılar sözlerine şöyle devam etti: “Bölgemizde 210 bin dönüm alanda ekim oldu. Ekilişlerimizin yüzde 80’i tamamlandı. Geri kalan yüzde 20’lik bölümünde haziran ayının ilk haftasında tamamlanmış olur. Mevsim itibariyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan sezonun tamamlanmasını temenni ediyoruz.”

“Ülkede herhangi bir gıda sorununun

yaşanmaması adına çalışıyoruz”

“Üreticiler, geçmiş yıllara göre daha zor şartlarda üretim yapmaya çalışıyor. Bu konuda ne söylemek istersiniz?” şeklindeki soruya cevap veren Balcılar, sözlerini şöyle tamamladı: “Corona virüsü salgınının yaşandığı bu zor şartlarda dahi üretimimize ara vermedik. Geçmiş yıllara göre, zor bir süreç yaşanıyor ama üretimimizi sürdürüyoruz. Üreticiler, ülkede herhangi bir gıda sorununun yaşanmaması adına çalışıyor ve çalışmaya devam edecek. Devletimiz, bu zor şartlarda üretimin devam etmesi için üreticiye her türlü kolaylığı sağlamıştır. Sezonun bereketli geçmesini diliyorum.”

(Haber: Deniz ÇİL-Gündemsaros)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —